7.8 C
Sibiu
miercuri, aprilie 17, 2024

Dragostea necondiționată

Cele mai citite

O formă de iubire ce nu cere nimic în schimb, o formă de afecțiune sinceră și nealterată   care ar transforma fiecare moment din viața noastră într-unul mai bogat, mai plin de sens….dacă am ști măcar să o oferim. 

Tânjim după ea, o dorim, dar nu știm să o dăruim pentru că ne încurcăm în complexitățile relațiilor umane.

Noroc că ființe pe care le considerăm inferioare ne-o dăruiesc zi de zi ca o demonstrație a dragostei pure pe care noi poate nu o învățăm pe tot parcursul vieții noastre. 

Animalele de companie, aceste ființe blânde, fie că sunt câini, pisici sau alte animale de companie, au un impact remarcabil asupra vieții noastre, a vieții de familie, îmbogățind-o în moduri pe care adesea nu le anticipăm.

Câinii, de exemplu, sunt cunoscuți pentru loialitatea lor, așteptându-ne fericiți la ușă, indiferent de ziua pe care am avut-o. Pisicile, cu afecțiunea lor selectivă, ne oferă momente de liniște și calm, fiind alături de noi în momentele de nevoie.

Din punct de vedere medical, al medicinei umane de data aceasta, știm că animalele de companie prin dragostea necondiționată pe care o oferă stimulează eliberarea de oxitocină la om, cunoscută și ca hormonul dragostei, care reduce stresul și crește sentimentul de fericire. Prin simpla lor prezență, animalele de companie ajută la scăderea tensiunii arteriale, reducerea riscului de boli de inimă și ameliorarea simptomelor depresiei și anxietății.

Spunem toate aceste lucruri pentru că la capătul celălalt, noi cei de la Spitalul Veterinar, vedem și suferința prin care trec acești dăruitori neobosiți. Chiar și ultima privire din viața lor e încărcată cu iubire pentru cei ce le-au fost stăpâni, familie, tovarăși de joacă.

Fiecare moment al vieții lor e o adiere de dragoste de care suntem atinși de la început până la sfârșit.  

Aceste ființe minunate ne învață despre compasiune, loialitate și bucuria simplă a momentelor petrecute împreună. Sunt o aducere aminte al puterii vindecătoare a iubirii pure.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Contoare digitale de apă pe 14 străzi din Mediaș

De miercuri, 17 aprilie, vor fi montate contoare digitale de branșament pe un număr de 14 străzi din Mediaș.Lucrările...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect