27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

6 sfaturi pentru a obține mai multe beneficii de la crema hidratantă

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

S-ar putea să fiți surprinsă să aflați că ați putea să vă hidratați mai bine – și să treceți peste anotimpul rece fără piele crăpată și uscată.

banner

Crema hidratantă pare destul de simplă. Vine într-un borcan sau într-un tub și, o dată sau de două ori pe zi, o întindeți pe piele. Cu toate acestea, dacă o aplicați greșit, este la fel de benefică ca acel flacon de multivitamine care stă în dulap, dar nu este niciodată deschis. Practic, nu face mare lucru.

Pe de altă parte, aplicarea corectă a cremei hidratante stimulează hidratarea pielii, previne descuamarea și ternirea și creează un strat protector de hidratare care durează toată ziua. În plus, aplicarea corectă a unei creme de față va ajuta ingredientele anti-îmbătrânire să acționeze mai bine – crescând șansele ca acestea să funcționeze.

Dacă credeți că faceți totul cum trebuie, ați putea fi surprinsă să aflați că ați putea să vă hidratați mai bine. Și cu câteva mici modificări ale rutinei, chiar puteți rămâne fără piele crăpată și uscată – tot ce aveți nevoie este borcanul de încredere de cremă și aceste reguli.

Cumpărați corect

În primul rând, veți dori să începeți cu o cremă care hidratează cu adevărat. Iar hidratarea începe cu ingrediente cunoscute sub numele de umectanți. Umectanții sunt importanți pentru o hidratare de mai lungă durată. Umectanții care trebuie căutați includ glicerina, acidul hialuronic și propilen glicolul. Verificați lista de ingrediente înainte de a cumpăra orice cremă hidratantă – pentru față sau corp – și asigurați-vă că aceasta conține cel puțin un umectant.

Stratificați-vă în mod strategic

Obțineți mai multă utilitate funcțională din produsele de îngrijire a pielii atunci când stratificați produse care lucrează împreună în cea mai bună și mai eficientă ordine. Regula de bază este să începeți cu produsele cu consistența cea mai subțire și să urcați până la cele mai grele.

Serurile se aplică primele, urmate de uleiuri, apoi de creme. Singura excepție este crema de protecție solară, care trebuie aplicată ultima. Nu ar fi ideal să puneți SPF sub o loțiune sau o cremă hidratantă, deoarece, prin natura lor, produsele cu SPF blochează absorbția pielii. Iar dvs. vreți ca ingredientele hidratante să se poată absorbi.

Nu schimbați ce nu trebuie

Doar pentru că anotimpul rece se apropie, nu înseamnă că trebuie să vă refaceți complet rutina de îngrijire a pielii. Dacă aveți o rutină care funcționează bine, de ce ați schimba-o complet doar din cauza unui nou sezon.

Încercați să rezolvați problemele cu produse care abordează problemele sezoniere ale pielii, cum ar fi o cremă mai groasă în timpul iernii pentru a combate pielea uscată, dar nu este nevoie de o revizuire totală.

Dacă vă adorați crema hidratantă CeraVe de față, dar aveți nevoie de mai multă hidratare, puteți încerca, de asemenea, să suprapuneți seruri hidratante sau uleiuri de față dedesubt. Căutați seruri care conțin acid hialuronic și uleiuri precum jojoba, argan sau trandafir.

Sincronizarea este totul

După ce faceți duș sau vă spălați pe față, vreți să blocați acea hidratare în piele. Dar dacă pielea este prea umedă, crema va aluneca imediat. Cea mai bună strategie este să aplicați creme hidratante atunci când pielea este proaspăt umedă. Această stare de umezeală este mai accesibilă imediat după uscarea cu prosopul.

Cantitatea este personală

Nu există o măsurătoare ideală pentru cât de multă cremă hidratantă aveți nevoie – fie pentru față, fie pentru corp. Este necesară o anumită cantitate de experimentare pentru a determina cantitatea optimă de produs pentru fiecare situație specifică. Dacă nu reușiți să aplicați toată crema hidratantă în piele, atunci probabil că ați folosit prea multă. Pe de altă parte, dacă nu reușiți să întindeți cu ușurință loțiunea peste tot unde aveți nevoie de ea, trebuie să folosiți mai multă.

Nu vă neglijați gâtul

Atunci când vă aplicați crema hidratantă facială anti-îmbătrânire, nu există niciun motiv să vă opriți când ajungeți la linia maxilarului. Experții vă sugerează să folosiți același produs pe gât, pe piept și pe mâini, deoarece toate aceste zone vor prezenta semne de îmbătrânire. Îngrijirea facială a pielii vizează ridurile și petele întunecate, în timp ce loțiunea obișnuită pentru corp nu o face. Pe de altă parte, nu folosiți loțiunea de corp pe față – aceasta poate irita pielea sensibilă a feței și poate astupa porii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect