Connect with us

Reportaj

Zacaria Developments, implicare şi respect

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

5 1 220

„Noi oferim ceea ce promitem, finalizăm ceea ce am început”. Aşa sună unul dintre motto-urile de bază ale firmei Zacaria Developments. S-au impus pe piaţa imobiliară românească în mai puţin de trei ani prin profesionalism şi seriozitate, iar astăzi sunt una dintre firmele de top ale Sibiului.

Zacaria Developments face parte dintr-un grup multinaţional, Alf Mizzi &Sons, cu investiţii în mai multe domenii de activitate, de la telecomunicaţii şi electronice până la industria alimentară şi dezvoltări imobiliare. Bazele companiei au fost puse încă din anul 1915, în Malta, ca afacere de familie. Astăzi însă a devenit o companie multinaţională, cu investiţii în multe ţări, cum ar fi Belgia, Olanda, Libia, România, Italia, Croaţia, Bulgaria etc. Pe piaţa românească, grupul Zacaria  şi-a început activitatea în 2008. În România, investiţiile imobiliare făcute nu sunt doar în judeţul Sibiu, ci şi în  Bucureşti şi la Marea Neagră. Despre tot ce înseamnă grupul Zacaria în Sibiu, vorbeşte Ileana Bălţat, manager vânzări şi marketing, în cadrul grupului.

Reporter: Ce a însemnat pentru grupul Zacaria începerea unei afaceri în domeniul imobiliar în 2008, care urma să fie cutremurat de criză?

Ileana Bălţat: La Sibiu am început când piaţa imobiliară era în cădere liberă. Oamenii păreau sceptici şi nu a fost uşor să ne impunem. Am realizat că succesul nostru depinde de capacitatea de a asigura satisfacţia clienţilor noştri, iar astfel ne-am demonstrat profesionalismul şi ne-am câştigat încrederea. Într-o primă etapă, ne-am axat pe achiziţionarea de terenuri în judeţul Sibiu. Terenuri pe care noi le trecem prin toate fazele necesare obţinerii tuturor autorizaţiilor de construcţie şi pe care le-am dezvoltat ulterior în cartiere rezidenţiale. Desemenea, ne-am adaptat pieţei, ne-am implicat foarte mult în  proiectele noastre, ne-am străduit să scoatem pe piaţă  proiecte personalizate, cu acel ceva unic, care să transmită un sentiment de ACASĂ.

R: Ce atuuri v-au ajutat să vă impuneţi pe piaţa imobiliară din Sibiu?
I.B.: Ştiind că piaţa imobiliară a fost în impas, dar mai ales ştiind că nesiguranţa clienţilor este mare în ceea ce priveşte proiectele în dezvoltare, noi am venit cu un concept nou pe piaţă. Şi anume, banii în avans la începutul proiectului nu i-am încasat noi, ci am oferit posibilitatea clienţilor ca avansul să fie depus într-un cont de garanţie, unde nu aveam acces la ei decât după ce ne îndeplineam toate obligaţiile contractuale. De asemnea, un alt atu al nostru este că oferim clienţilor noştri soluţii de finanţare cu rate direct la noi, cu sau fără avans. Un atu este şi faptul că am dat mereu dovadă de flexibilitate, la cartierele rezidenţiale oferim posibilitatea clienţilor noştri de a-şi personaliza spaţiile interioare, iar pe comercial oferim un spaţiu cu toate dotările cerute de către clienţi. De asemenea, noi stabilim relaţii de afaceri stabile, ne place continuitatea, de exemplu colaborăm cu aceeaşi firmă de construcţii locală de peste 3 ani, cu Gama Construct.

R: Unde  sunt mai exact  cartierele rezidenţiale pe care le dezvoltaţi?

I.B.: Putem vorbi despre Eva Residence, un cartier rezidenţial la Şura Mică. Acolo a fost iniţial teren agricol, iar astăzi cartierul prinde din ce în ce mai mult viaţă. În proiect avem 46 de vile, şi în mai puţin de 2 ani de zile am reuşit să instalam toate utilităţile, iar astăzi 60% din vile sunt deja construite, vândute şi locuite. Acest proiect este aproape de finalizare. Putem vorbi de asemenea şi despre proiectele de blocuri de pe strada Islazului – am finalizat primul bloc – sau proiecte aflate în dezvoltare, pe Calea Şurii Mici (4 blocuri), în Şura Mare (peste 100 de case), Cisnădioara (10 case), Calea Cisnădiei (aproximativ 30 de case).

R:  Grupul Zacaria are şi alte activităţi, în afară de dezvoltarea acestor cartiere rezidenţiale?
I.B.: Da. La sfârşitul anului 2009 am achiziţionat un parc industrial pentru închirieri, situat în Sibiu, pe str. Ştefan cel Mare nr. 193, cu o suprafaţă de aproximativ 53.000 de metri pătraţi. Dintre aceştia, 27.000 de metri pătraţi sunt hale industriale şi în jur de 4.500 de metri pătraţi sunt spaţii de birouri, restul sunt parcări şi drumuri interioare.

R: Acestă ramură a domeniului imobiliar a fost afectată de criză?

I.B: Surprinzător poate, dar uitându-ne la rezultate, eu spun că nu. În momentul de faţă am închiriat în proporţie de 80% din tot ceea ce avem. Asta spune multe. Pe de altă parte, am reuşit să atragem firme de renume naţional şi international, care şi-au stabilit activitatea în Sibiu, într-unul din spaţiile închiriate de la noi. Este un fapt benefic pentru economia sibiană, în principal, prin locurile de muncă create, dar nu numai. Printre colaboratorii aflaţi în spaţiile noastre se numără firme precum Pallet Express (companie de logistică), Computer Generated Solutions Romania (call center), SC Augsburg International Impex SRL (companie ce comercializează şi  distribuie piese de maşini) etc.

R: Care sunt planurile de viitor ale companiei SC Zacaria Developments SRL?

I.B: Cu privire la cartierele rezidenţiale, în primăvara acestui an ne dorim să începem construcţia proiectului de blocuri de pe Calea Şurii Mici. Proiectul cuprinde construcţia a 4 blocuri P+3E+R. În ceea ce priveşte domeniul comercial, ne dorim să achiziţionăm mai multe hale industriale, spaţii de birouri. Momentan suntem la stadiul de negocieri.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *