6.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

A început imunizarea cu AstraZeneca. 194 de sibieni s-au vaccinat astăzi

Cele mai citite

Astăzi a debutat, în județul Sibiu, imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca, în toate cele patru fluxuri noi de vaccinare amenajate special pentru acest ser.

Centrele sunt deschise la Centrul Redal Expo, unde funcționează două fluxuri de vaccinare, la Casa de Cultură Cisnădie și la Shopping City Șelimbăr.
Până la ora 19, în județ, au dost administrate 194 de doze de vaccin AstraZeneca. Cei mai mulți sibieni, respectiv 94, s-au vaccinat la centrele de la Redal Expo. 52 dintre ei s-au imunizat cu AstraZeneca la Cisnădie, iar 48 la Șelimbăr.
“Pentru a se asigura de buna desfășurare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în centrele de vaccinare nou-înființate pentru imunizare cu serul AstraZeneca, prefectul județului Sibiu, Mircea Dorin Crețu, împreună cu directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu, col. dr. Daniel Chelcea, au efectuat la începutul zilei vizite în toate cele 3 centre. Primele imunizări cu vaccinul AstraZeneca au avut loc în condiții de siguranță, iar campania de vaccinare decurge corespunzător”, a precizat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.
Conform acesteia, în prima tranșă de vaccin AstraZeneca, a fost asigurat stocul necesar pentru 240 de imunizări în centrele de vaccinare, conform programărilor. La prima oră a dimineții de mâine, va ajunge cea de-a doua tranșă de vaccin AstraZeneca în județul Sibiu, pentru a continua procesul de vaccinare al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, care se încadrează în categoria a doua din Strategia de vaccinare vaccinare împotriva COVID-19 în România.

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Inspectorii ANAF care vor merge în control vor avea arme

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat luni că inspectorii de la Antifraudă vor avea dreptul să poarte arme.Reorganizarea Agenţiei...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect