17.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

Administrarea Păsturei

Cele mai citite

Formele de comercializare întâlnite a păsturei sunt: păstură în fagure, păstură uscată, fagure cu păstură în miere, păstură în diverse preparate sau în Koktail apicol personalizat. Revin cu recomandarea de a se consuma produsul apicol (azi Păstura), în forma sa brută, aşa cum o găsim în stup. Prin procesare produsul îşi pierde din calităţi. Păstura, pentru a putea fi scoasă din fagure, se usucă, iar prin uscare nu pierde doar apa. Odată scoasă din fagure ia contactul cu aerul şi încep procese de oxidare. Albina, după ce depozitează polenul în fagure, pune capac un strat de miere ce are rol de barieră pentru aer, pentru bacterii sau fungi. În general, fagurele în care albinele depozitează păstura este un fagure de culoare inchisă. Administrarea păsturei este asemănătoare cu cea a polenului, diferenţa făcând-o dozajul. Pentru efecte similare, păstura se administrează în doze mai mici decât polenul. Ca metode de administrare amintesc: intern: prin înghiţirea păsturei după o îndelungă amestecare în gură; amestecarea păsturei cu miere sau alte alimente (iaurt, fructe, seminţe); consumul zilnic al unui Koktail Apicol Personalizat ce conţine mai multe produse apicole amestecate în funcţie de afecţiune, vârstă, sex, sensibilităţi existente; extern: în măşti cosmetice, combinate cu alte produse apicole (miere, lăptişor de matcă); în dermatologie ca adjuvant nutriţional pentru celulele pielii. În administrarea păsturei trebuie să ţinem cont de următoarele reguli: se începe prin testarea alergiei; se administrează o cantitate foarte mică şi se creşte treptat doza; se păstrează păstura cât mai mult timp în gură; nu se încălzeşte; nu se păstrează pe termen lung expusă la lumina soarelui; se evită păstrarea în umezeală; se păstrează în recipiente închise ermetic; combinaţi păstura cu miere (mierea fiind un ,,cărăuş” bun spre ,,ţinte”). Vă aşteptăm cu drag în fiecare vineri la „Târgul Vinerea Verde” din Piaţa Huet, iar sâmbăta şi duminica, o dată la două săptămâni, în Muzeul Satului la „Târgul de Produse Tradiţionale şi Ecologice”. apicultor: drd.ing. Cornelia Doşteţan membră în conducerea Societăţii Române de Apiterapie e-mail:venindealbine@yahoo.com www.reteteapicole.cabanova.com www.apicole.eu 0742.189.865

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Expoziția „Epoca de aur: Ieri, (azi) și mâine” de Andrei Pandele ajunge și la Sibiu

După București și Timișoara, expoziția de fotografie a lui Andrei Pandele, organizată de Universitatea Brighton (UK), Asociaţia Culturală Neo...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect