Alertă alimentară! Îngheţată retrasă din mai multe magazine după ce s-au descoperit urme de e 2-Cloroetanol

Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a anunțat retragerea înghețatei Haagen-Dazs, din mai multe magazine din România.

Mai multe sortimente de îngheţată Haagen Dazs, care erau vândute în lanţurile de hipermarketuri şi supermarketuri: Carrefour, Auchan, Cora, Kaufland, Selgros, Mega Image şi Profi au fost retrase de la vânzare, după ce au fost detectate urme de 2-Cloroetanol.

„Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Häagen-Dazs și este întreprinsă ca măsură de precauție. Acțiunea are loc în urma unor investigații care au stabilit că sursa neconformității este un furnizor individual și se limitează la anumite date limită de consum ale anumitor produse din lotul în cauză, după cum se menționează mai jos. După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauție de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de Häagen-DazsTM din toate punctele de vânzare din România”, precizează ANVSA.

Clienții care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul sau chitanța la locul de cumpărare pentru o rambursare completă. De asemenea, puteți contacta General Mills la adresa www.generalmills.com/VanillaRecall.

Investigațiile amănunțite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de 2-Cloroetanol (2CE) pot fi depistate la un ingredient asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanței detectate depășesc cu puțin limitele de detecție analitică.

Astfel sunt rechemate sortimentele de înghetaţă Häagen-Dazs: Belgian Chocolate 8X460 ml cu TMV 30/03/2023, Macadamia Nut Brittle 8X460 ml cu TMV 04/04/2023 şi 21/04/2023, Cookies & Cream 8X460 ml cu TMV 22/04/2023, Macadamia Nut Brittle 24X95 ml cu TMV 24/04/2023, Belgian Chocolate 24X95 ml cu TMV 07/04/2023.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect