6.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

AstraZeneca a actualizat datele cu privire la riscul de tromboză al persoanelor vaccinate împotriva COVID-19

Cele mai citite

Datele cu privire la riscul de tromboză la persoanele vaccinate cu serul AstraZeneca au fost publicate într-un studiu, care demonstrează rate ridicate la complicațiile precum tromboza venoasă cerebrală și trombocitopenia.

Aceeași lucrare, efectuată în Scandinavia, a constatat, de asemenea, rate mai mari de rezultate trombocitopenice după administrarea de vaccinuri cu ARN mesager (Pfizer și Moderna), chiar dacă în aceste cazuri creșterea a fost mai puțin semnificativă, iar analizele de sensibilitate nu au fost consecvente, anunță 20Minutos, potrivit Mediafax.

Totuși, ei concluzionează că acest lucru trebuie să fie confirmat prin alte metode.

Cercetarea a fost publicată în JAMA Network Open și, potrivit autorilor săi (de la Institutul Norvegian de Sănătate Publică), confirmă ceea ce era deja cunoscut: că vaccinul AstraZeneca este asociat cu un efect secundar rar, dar grav, trombocitopenia trombotică imună. Pe de altă parte, aceștia subliniază că nu s-a stabilit nicio asociere semnificativă între aceste complicații și vaccinarea cu Pfizer sau Moderna.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) consideră că balanța riscului seric (punând în balanță riscul de a contracta COVID-19 și de a suferi un rezultat grav vs. riscul de a suferi reacții adverse cauzate de vaccin) rămâne pozitivă, deși unele țări au ales să nu-l mai folosească, fiind disponibile opțiuni chiar mai sigure.

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Tragedie: Polițistul local din Cisnădie spulberat de un autoturism a murit

Polițistul local din Cisnădie care a fost rănit grav de un autoturism în timp ce dirija traficul a murit.Polițistul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect