13.1 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

BioNTech va crea vaccinuri cu ARN-mesager personalizate pentru fiecare pacient ce suferă de o formă de cancer

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

BioNTech va lansa la toamnă un program experimental ce urmărește crearea de vaccinuri cu ARN-mesager, personalizate pentru fiecare pacient ce suferă de o formă de cancer.

Potrivit Biziday, guvernul britanic a încheiat un parteneriat cu BioNTech prin care vizează tratarea a zece mii de bolnavi de cancer cu tratamente personalizate, inclusiv vaccinuri pe bază de ARN-mesager, până în 2030.

Publicitate

Deși astfel de studii se desfășoară de zece ani, dezvoltarea rapidă a vaccinurilor COVID a contribuit la accelerarea cercetărilor în domeniul vaccinurilor împotriva cancerului, arată Sky News. Concret, bolnavii de cancer din Anglia vor avea acces la programe experimentale ce explorează terapiile cu ARN mesager, probabil chiar din toamna viitoare.

Publicitate

Tratamentele sunt personalizate pentru fiecare pacient, în funcție de tipul de cancer de care suferă, astfel încât tratamentul să acționeze numai împotriva tumorilor, nu și împotriva altor celule, așa cum se întâmplă la chimioterapie.

FOTO: Arhivă

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect