25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

Boala Lyme nu poate fi diagnosticată până în iunie, din cauza lipsei banilor

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

Boala Lyme nu mai poate fi diagnosticată timp de cel puţin două luni din cauză că Centrul Regional de Sănătate Publică din Cluj, unde erau trimise şi analizele de la Sibiu, nu mai are bani pentru achiziţionarea de chituri pentru diagnosticare prin metoda Western Blot. Astfel, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu au decis ca sibienii care sunt muşcaţi de căpuşe şi prezintă simptomatologie sugestivă pentru Boala Lyme, să intre direct în tratament.  

 

 

„Medicul clinician nu aşteaptă rezulatele de laborator În clipa în care  avăzut o simptomatologie sugestivă pentru boala Lyme începe tratamentul”, spune epidemiologul Georgeta Marga, de la DSP Sibiu.

Reprezentanţii DSP Sibiu consideră că este necesar să se acţioneze la nivelul prevenirii, motiv pentru care fac apel la populaţie pentru sponsorizarea unor pliante şi caiete informative pentru copii.

“Nu mai avem posibilitatea de a imprima materiale informative. Mai există o posibilitate, prin Subprogramul naţional pentru boli prioritare, dar şi acolo finanţarea este la un sfert faţă de ceea ce a fost anul trecut. Aveam în plan tipărirea unor mici caiete, gen abecedar, pentru copii din ciclul I. E un material verificat care cuprinde toate recomandările importante și vă cerem sprijinul. Poate că se vor găsi sponsori în judeţul Sibiu care să se gândească la copii. Prin ei, informaţia ajunge în casă şi la urechile părinţilor”, a declarat epidemiologul Georgeta Marga.

Judeţul Sibiu se află pe primul loc în România ca incidenţă a Bolii Lyme, având o medie de 12 ori mai mare decât media naţională. Anul trecut, din 444 de suspiciuni, a fost confirmată Boala Lyme pentru 150 de persoane, iar pentru 2013 au fost deja confirmate 11 îmbolnăviri, alţi 4 sibieni fiind suspecţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anunț APM pentru K&K Investment

SC K&K INVESTMENT SRL, titular al proiectului “Ansamblu comercial si spatii pentru servicii, construire cladiri comerciale si pentru servicii...
spot_img

Știri pe același subiect