Primăria Copşa Mică anunţă demararea Programului Naţional „Masă sănătoasă”, în toate unitățile de învăţământ din oraşul Copşa Mică, începând de luni,18 martie.
Proiectul se va derula pe parcursul întregului an 2024 cu excepția zilelor libere şi a vacanțelor.
Pachetul alimentar propus de firma care a câștigat licitația publică are variante de meniu care includ sugestiile Institutului Național de Sănătate Publică din Normele metodologie de aplicare a hotărârii privind instituirea Programului Național „Masă sănătoasă”.
Întregul pachet va fi ambalat într-o pungă de unică folosință și va conține următoarele elemente:
- Felul 1 (ciorbă/supă): ambalat în caserolă sudată termic.
- Felul 2 ce va fi ambalat în caserolă sudată termic.
- Un fruct (exemplu. măr, banană, portocală, mandarină, clementină) (în pungă specială pentru a fi evitată lovirea).
- Tacâmuri de unică folosință, șervețel. La prepararea pachetului alimentar se vor folosi ingrediente cu următoarele gramaje:
- Felul 1 (ciorbă/supă): 280 ml
- Felul 2 garnitură: 200 g + preparatul principal pe bază de carne/brânză/ciuperci: 120 g
- Chiflă: 60 g
- Fruct: (ex. măr, pară, banană, portocală, clementină, mandarină, etc.) – 80-100 g (variabil).
- FOTO: Arhivă
- Urmărește Sibiu 100% în Google News