17.3 C
Sibiu
duminică, septembrie 25, 2022

Conferința „Zilele dermatologiei” aduce anul acesta nume mari din domeniu și studii revoluționare

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

În perioada 4 – 6 aprilie, la hotelul Ramada din Sibiu, medicii dermatologi ai Spitalului Clinic Județean de Urgență participă la cea de-a doua ediție a conferinței „Zilele Dermatologiei la Sibiu”. De această dată, tema abordată este „Clasic și modern în Dermatologie”. La eveniment participă președintele Societății Române de Dermatologie Prof. Univ. Dr. Călin Giurcăneanu, alături de Prof. dr. Marius Raica – Rectorul UMF Timișoara și de numeroși profesionişti din domeniul dermatologiei și altor specialități medicale din centrele Universitare din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara, care vor susține prelegeri și lucrări. Pentru rezidenți și studenți participarea este gratuită.
„În acest an vom fi onorați cu participarea unor personalități de renume mondial in Dermatologie, având ca invitat de onoare pe profesorul Harald Kittler de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Viena, Austria, unul din cei mai apreciați și carismatici specialiști în dermoscopia leziunilor pigmentare si dermoscopia digitală”, a declarat  Prof.univ.dr. Maria Rotaru, președintele conferinței.
Pe parcursul celor trei zile ale conferinței se va derula un program ştiinţific divers, cu o tematică complexă.
Astfel, ziua de joi va cuprinde o sesiune dedicată medicilor rezidenți, studenților și doctoranzilor iar ziua de vineri, 5 aprilie este rezervată prezentărilor pe teme cum sunt: aspectele moderne legate de flebologie (studiul sistemului venos), Psoriazis si boli inflamatorii (partea I), tumori maligne precum și lucrări și studii de caz în cadrul secțiunii de interdisciplinaritate.
Sâmbătă, 6 aprilie, sesiunile științifice vor fi reluate cu prezentarea lucrărilor pe temele: Psoriazis si boli inflamatorii (partea II),  Tumori non-melanocitare și melanocitare urmând apoi secțiunile varia și E-postere. Întregul program poate fi consultat AICI.
„După succesul primei ediții a conferinței, care a ridicat standardul de calitate la un nivel superior, ne dorim să continuăm pe aceeași direcție și să contribuim, atât prin activitatea de cercetare științifică cât și prin cea medicală, la dezvoltarea centrului universitar din Sibiu și implicit a Spitalului Clinic Județean din Sibiu.  Beneficiile unui astfel de eveniment se vor reflecta în dobândirea de noi cunoștințe privind metodele de diagnosticare şi tratament. Țin totodată să le mulțumesc pentru implicare tuturor colegilor dermatologi din Sibiu și din țară precum și colegilor din alte specialități medicale cu care ne intersectăm în activitatea noastră” a precizat  Prof.univ.dr. Maria Rotaru.
Conferința este organizată sub egida Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, cu sprijinul Societății Române de Dermatologie fiind acreditată EMC. Prof univ. dr. Maria Rotaru, medicul șef al Secției Clinice Dermatologie a SCJU Sibiu este Președinte al Conferinței, fiind totodată membru în Consiliul Director al Societății Române de Dermatologie.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Ministrul Muncii: Contextul economic și social impun o măsură de majorare a salariului minim

Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate...
spot_img

Știri pe același subiect