16.3 C
Sibiu
sâmbătă, august 13, 2022

De vineri, masca de protecţie devine obligatorie în judeţul Sibiu

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Începând de vineri, 1 octombrie, masca de protecție devine obligatorie în piețele din județul Sibiu și în spațiile aglomerate. Este decizia luată joi de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, având în vedere situaţia epidemiologică înregistrată la nivelul judeţului.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a informat că, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS COV 2, în piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.
În funcție de evoluția situației epidemiologice se vor putea institui măsuri suplimentare cu respectarea normelor legale în vigoare. Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, nerespectarea acestei obligativități constituie contravenție.
„Având în vedere situația epidemiologică înregistrată la nivelul județului Sibiu și propunerile formulate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției astăzi, 30 Septembrie a.c. a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în care a fost adoptată Hotărârea nr. 65 privind aprobarea măsurilor suplimentare care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la nivelul județului Sibiu, prin care se instituie începând cu data de 01.10.2021 ora 00:00, obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art.13 și al art.71 alin.(2) din Legea nr.55/2020, cu modificările și completările ulterioare”, a transmis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Consiliul Concurenței a anunțat scăderi de prețuri la benzină și motorină

Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 de bani/litru...
spot_img

Știri pe același subiect