6.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Femeie diagnosticată cu gripă, in stare gravă la spital

Cele mai citite

Direcţia de Sănătate Publică anunţă că în judeţul Sibiu a fost confirmat un nou caz de gripă.
„ Numărul confirmărilor cu gripă în judeţul Sibiu a ajuns la 7  cazuri. Ultima confirmare este un caz de gripă de tip AH1 pandemic depistat la o femeie în vârstă de 50 de ani din municipiul Sibiu.”, spune Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al Direcţiei.
Bolnava  este internată la Spitalul Judeţean. Medicii spun că aceasta este în stare gravă.
“Este vorba despre o femeie în vârstă de 50 de ani, internată în data de 3 februarie, prin UPU cu diagnostic de insuficienta respiratorie și suspiciune gripă. Femeia este ventilată mecanic, în stare gravă și primește tratament corespunzător și supraveghere de specialitate în cadrul secției anestezie terapie-intensivă.”, anunţă Decebal Todariţă, purtătorul de cuvânt al  Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
În Spitalul Judeţean este internat, tot pe Terapie Intensivă şi un tânăr în vârstă de 19 ani care a fost cofirmat pozitiv pentru virus gripal în cursul săptămânii trecute. Şi acesta este intubat.
De la începutul anului şi până în prezent în judeţul Sibiu au fost confirmate cu laboratorul un număr de 7 cazuri de gripă. Bolnavii sunt persoane cu vârste cuprinse între 3 luni şi 62 de ani. Din păcate în cazul pacientului  în vârstă de 62 de ani a survenit decesul. Niciunul dintre bolnavi nu fusese vaccinat împotriva gripei.
La nivel naţional numărul deceselor provocate de gripă asociată cu alte afecţiuni a depăşit 90 de cazuri.

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi menținut până la finalul sezonului rece

Ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi menținut în plată, la același nivel, până la finalul sezonului rece noiembrie 2023...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect