21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

FOTO: Investiții și modernizări de 5 milioane de lei la Spitalul Municipal Mediaș

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Vineri a avut loc recepția finală a lucrărilor de modernizare la secția de Neurologie a Spitalului Municipal Mediaș, precum și dotarea secției de Radiologie cu aparatură de specialitate constând într-un aparat de radiologie mobilă și un computer tomograf. Lucrările au fost posibile în urma unui parteneriat între municipalitate și compania Romgaz. În urma investițiilor realizate, Secția Neurologie va beneficia de 3 saloane reabilitate la standarde europene, fiecare pat fiind dotat cu rampă de oxigen cu alarmare și supraveghere video permanentă.

banner

De la începutul lunii iunie, la Spitalul Municipal Mediaș va deveni funcțional computerul tomograful și aparatul de radiologie mobilă. Acestea au fost achiziționate în cadrul unui proiect derulat cu sprijinul companiei Romgaz și al Primăriei Municipiului Mediaș. Valoarea aparaturii medicale performante se ridică la 2,5 milioane de lei. Vineri a avut loc recepția finală a acesteia, la care au participat conducerea companiei Romgaz și Primăriei Mediaș.

În zilele următoare personalul medical va lua parte la un curs de pregătire, iar din prima zi a lunii viitoare computerul tomograf va fi pus în funcțiune. De asemenea, zilele trecute au fost finalizate lucrările la trei saloane ale Secției de Neurologie. Acestea au fost complet reabilitate la cele mai înalte standarde cu fonduri de la bugetul local. Valoarea investiției se ridică la 300.000 lei.

În perioada următoare, Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Mediaș va fi extins și modernizat. Practic, tot parterul clădirii noi a spitalului va fi reabilitat, iar proiectul va cuprinde printre altele realizarea unui spațiu de primiri urgențe copii, modernizarea spațiului de primiri urgențe obstetrico-ginecologice, dar și a Secției de Radiologie. Valoarea investiției care include și achiziționarea de aparatură medicală nouă, se ridică la 2,4 milioane de lei, iar aceasta va fi realizată prin intermediul unei sponsorizări care va veni tot din partea companiei Romgaz.

„Așa cum se poate observa, parteneriatul care există între Primăria Mediaș și Compania Romgaz este extrem de util pentru Mediaș și pentru medieșeni. Am văzut astăzi investițiile importante care s-au realizat la Spitalul Municipal și nu pot decât să mă bucur că realizăm aceste lucrări extrem de benefice tuturor. Îmi doresc ca acest parteneriat să existe în continuare și profit de ocazie pentru a mulțumi directorului general al Romgaz, consiliului de administrație și tuturor celor care susțin Spitalul Municipal Mediaș”, a precizat edilul șef al Mediașului, Gheorghe Roman.

„Mă bucur să văd că efortul financiar prin conceptul de responsabilitate socială al Romgaz s-a materializat eficient în investițiile Spitalului Mediaș. Romgaz va rămâne alături de Spitalul Municipal Mediaș și de alte spitale din zonă, prin conceptul de responsabilitate socială, având în vedere nevoia de dezvoltare sustenabilă și durabilă a societății și comunității. Cu certitudine orice cerere de sponsorizare venită din partea Spitalului Municipal Mediaș va fi analizată cu grijă, în raport cu politica de sponsorizare aplicată la nivelul companiei noastre”, a declarat Aristotel Jude, directorul general Romgaz Mediaș.

„Mă bucur că astăzi am avut ocazia să participăm la recepția finală a aparatului computer tomograf și a aparatului de radiologie mobilă. Săptămâna viitoare, producătorul va efectua un training cu personalul secției de radiologie, astfel încât explorările funcționale cu această aparatură nouă să poată începe într-un ritm normal. Mă bucur că acest proiect desfășurat cu sprijinul Companiei Romgaz, al Primăriei și al Consiliului Local Mediaș a prins contur, arătând că acest parteneriat între compania Romgaz și Primărie este unul de succes și care ne-a ajutat în realizarea unor proiecte.

M-am bucurat că astăzi au fost alături de noi domnul primar Gheorghe Roman și domnul director general al companiei Romgaz, Aristotel Jude. În ceea ce privește secția de neurologie, ne-am bucurat de sprijinul Primăriei în reabilitarea a trei dintre saloane, care în momentul de față sunt la standarde europene, fiecare pat e dotat cu rampă de oxigen cu alarmare și supraveghere video permanentă, tocmai pentru ca bolnavii să beneficieze de cele mai bune condiții, atât în ceea ce privește cazarea, cât și realizarea actului medical de către personalul de specialitate”, a declarat Gheorghe Nicorici, managerul Spitalului Municipal Mediaș.

Investitii Si Modernizari De 5 Milioane De Lei La Spitalul Municipal Medias 1 1024x576
Investitii Si Modernizari De 5 Milioane De Lei La Spitalul Municipal Medias 2 1024x576
Investitii Si Modernizari De 5 Milioane De Lei La Spitalul Municipal Medias 3 1024x576

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect