Sibiul este pe un trend crescător, cu tot mai multe persoane în ATI, însă estimările bazate pe numărul R prognozează o posibilă calmare a acestei creșteri.
Autoritățile sibiene au anunțat pentru astăzi un număr mai mic de cazuri COVID-19, așa cum se întâmplă în mod frecvent lunea, când sunt raportate rezultatele testărilor de duminică. Cu toate acestea, cumulat, sunt 472 de cazuri în ultimele șapte zile, cu 12 mai multe decât cu o săptămână înainte. Nu sunt multe, dar nici nu trebuie ignorate, mai ales dacă le analizăm împreună cu celelalte cifre anunțate.
În spitale, numărul pacienților internați s-a apropiat de 200 (cu doar 2 cazuri sub acest nivel, astăzi), din care la ATI sunt acum 27 de persoane. Să notăm că în urmă cu o săptămână erau doar 172 de pacienți internați . Așadar, și în secțiile Covid, nu doar în ATI, numărul este în creștere și pune presiune pe medicii din aceste secții, aflate la câteva dintre spitalele sibiene. Nu în ultimul rând, alte două decese s-au adăugat statisticii negre transmise de Prefectura Sibiu, care arată că sunt deja 726 de persoane decedate din rândul celor care au contactat acest virus.
În aceste condiții, nu este deloc surprinzător că rata incidenței COVID-19 în județ și mai ales în municipiul Sibiu a crescut din nou la niveluri ridicate, adică 1,82 la mie în județ și, respectiv, 2,86 la 1000 de locuitori în Sibiu.
La aproape un an de la declanșarea pandemiei în județul Sibiu, avem deja 20.105 de persoane confirmate cu SARS-COV-2, adică 5% din totalul populației județului, însă numai 14.514 de persoane sunt considerate vindecate (cu test negativ).
În aceste condiții, singura veste bună este intrarea numărului R de reproducere pe o tendință negativă, subunitară, ceea ce înseamnă că am putea să ne așteptăm în următoarele zile la o revenire la cifre mai mici, dar fiind faptul că acest număr are o întârziere de 4 zile, în calculul său.