11.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Începe vaccinarea profesorilor. Aproape 1.000 de cadre didactice se vor imuniza în perioada următoare

Cele mai citite

Începând de mâine, cadrele didactice și personalul auxiliar din creșe și grădinițe din județul Sibiu vor avea prioritate la vaccinare.

Pentru vaccinarea personalului din unitățile de învățământ, vor fi deschise trei noi fluxuri de vaccinare în centrele deja existente, amenajate la Shopping City Șelimbăr (două fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca, destinare pesoanelor cu vârtsa până în 55 de ani) și Redal Expo Sibiu (un flux de vaccinare cu serul Pfizer, destinat persoanelor ce au peste 55 de ani).
Potrivit Andreei Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, cantitatea de vaccin disponibilă pentru imunizarea profesorilor va fi de 180 de doze rezervate zilnic, din care 120 de doze de vaccin AstraZeneca și 60 de doze de vaccin Pfizer BioNTech.
„Noutatea constă în faptul că profesorii vor fi imunizați împotriva COVID-19 pe baza unor liste nominale cu persoanele care doresc sa se vaccineze, raportate către Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu, fără a fi nevoie de programarea acestora în platforma națională de vaccinare”, a explicat Ștefan.
Până în prezent, au fost centralizate 960 de cadre didactice de pe raza județului Sibiu care doresc să se imunizeze în perioada următoare, 544 fiind persoane cu vârsta sub 55 de ani, iar 416 fiind persoane cu vârsta peste 55 de ani.
Conform datelor oficiale, de la demararea campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 și până la momentul de față, în județul nostru au fost înregistrate 873 de doze de vaccin administrate în cadrul personalului din unitățile de învățământ și creșe.

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

„Wanda”, spectacolul anti bullying revine pe scena de la Gong

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă vineri, 1 martie, și sâmbătă, 2 martie, de la ora 18:00,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect