22.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

Intervenţie de 10 ore pentru reimplantarea scalpului, în cazul unei tinere de 20 de ani

Cele mai citite

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au reuşit, în urma unei intervenţii chirurgicale care a durat în jur de 10 ore, reimplantarea scalpului unei tinere de 20 de ani, care a suferit un accident într-un atelier de ţesătorie, după ce părul i s-a prins într-un război de ţesut.

banner

Potrivit Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş, evoluţia pacientei este una bună, scalpul fiind în acest moment vascularizat, intervenţia de replantare a scalpului este considerată cu succes, urmând ca pacienta să fie supusă la o serie de revizii minore în perioada următoare.

Spitalul a precizat că, întrucât cazul a fost extrem de complex şi existau anumite rezerve în privinţa reuşitei intervenţiei, echipa medicală a decis mediatizarea acestuia abia după ce evoluţia pacientei a înregistrat un trend ascendent.

Echipa medicală a fost formată din dr. Cristian Trâmbiţaş, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, conferenţiar doctor Szederjesi Janos, medic primar ATI, şi medici rezidenţi chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă – dr. Cristian Vintilă, dr. Graţiana Lateş, dr. Camelia David şi dr. Pap Timea.

„O echipă medicală, coordonată de dr. Cristian Trâmbiţaş, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a realizat, săptămâna trecută, o intervenţie chirurgicală de reimplantare scalp, unei tinere de 20 de ani, care a suferit un accident de muncă într-un atelier de ţesătorie, când pacienta şi-a prins părul într-un război de ţesut, producându-se avulsia (smulgerea) completă a scalpului.

Intervenţia chirurgicală extrem de complexă a durat aproximativ 10 ore şi a constat în toaleta chirurgicală a scalpului şi a defectului de la nivelul capului, sub anestezie generală, disecţie pentru evidenţierea vaselor de sânge (artere şi vene), prepararea acestora urmată de arteriorafie şi venorafie, hemostaza, sutură la piele. Aproape toată intervenţia s-a derulat sub magnificaţie (lupe iniţial şi apoi, 6-7 ore, microscop)”, a anunţat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

FOTO: Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect