4.1 C
Sibiu
joi, noiembrie 28, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

La împlinirea a 100 de ani, Fizioterapie I intră în reparaţii capitale

Cele mai citite

Clădirea unde funcţionează Secţia Medicină Fizică şi Balneologie I (Fizioterapie I), din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu va fi reabilitată din temelii. Această clădire este una dintre cele mai vechi corpuri din spital, fiind construită în anul 1913. În 2010, dr. Florina Popa a obţinut sponsorizări prin care a reuşit unele renovări în interiorul spitalului, iar faţada exterioară şi acoperişul au fost refăcute în 2007. Pe durata lucrărilor, medicii şi pacienţii vor fi mutaţi la spitalul de Psihiatrie.

 

Clădirea va fi reabilitată din temelii, atât în interior cât şi in exterior.  Deocamdată, a fost întocmită documentaţia de avizare a lucărilor de investiţii şi se aşteaptă aprobarea bugetului. Apoi, timp de aproape o jumătate de an, vor avea loc proceduri de achiziţie publică, pentru desemnarea constructorului şi a proiectantului

 „Sperăm ca în trimestrul IV al acestui an să putem începe lucrările, acest lucru depinde de fondurile pe care o să le avem la dispoziţie. Termenul de execuţie este de 24 de luni de la începerea lucrărilor” a declarat Liviu Cotârlă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. 

Vor fi modernizate toate spaţiilor existente, inclusiv baza de tratament şi reamenajarea podului ca mansardă, cu spaţii pentru pacienţi şi personal. În plus, clădirea va fi dotată cu lift şi panouri solare. 

 „Mansardarea se va face prin reamenajarea podului clădirii. Vor fi create saloane, cabinete medicale, un spaţiu pentru activităţi practice studenţi, un oficiu şi sală de mese. Se va mări astfel suprafaţa secţiei, a bazei de tratament şi va creşte implicit numărul pacienţilor trataţi”, a declarat Dr. Popa Florina, medic şef al secţiei. 

Cei mai mulţi pacienţi care sunt trataţi la Fizioterapie I, sunt pacienţi care au suferit fie o intervenţie neurochirurgicală, fie au o afecţiune neurologică. 

“Aparatura din cadrul secţiei este complet funcţională, cu menţiunea că o parte are o vechime considerabilă. Patologia tratată este diversă, astfel asigurăm, în ordinea frecvenţei, recuperarea în afecţiunile neurologice (paralizii centrale şi periferice de diverse cauze, în special după accidente vasculare cerebrale), neurochirurgicale (hernii de disc operate, tumori cerebrale operate, hematoame intracraniene operate), ortopedice şi post-traumatice (proteze de şold şi genunchi, sechele după fracturi, luxaţii şi entorse), reumatice diverse (reumatism degenerativ, inflamator şi extra-articular) şi alte afecţiuni osoase şi articulare (osteoporoza, guta, condrocalcinoza)”, a mai precizat dr. Florina Popa.

Conform acesteia, cu ajutorul noilor aparate pe care a reuşit să le aducă în secţie prin intermediul unor sponsorizări, sunt trataţi în cele mai bune condiţii, în fiecare an, peste 3.000 de pacienţi nu doar din judeţul Sibiu, dar şi din judeţele învecinate, Braşov, Alba şi Vâlcea.

Ultimele lucrări de renovare a secţiei au avut loc în 2007 fiind reabilitată faţada la exterior şi acoperişul, din bugetul spitalului. În 2010 s-au realizat lucrări de renovare în interior, posibile datorită unor sponsorizări primite de dr.  Florina Popa, medicul şef al Secţiei. 

Suma estimată pentru reabilitarea capitală a secţiei Fizioterapie I este de 8,6 milioane lei cu TVA inclus.

 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Coliziune între două TIR-uri pe A1. Trafic îngreunat în zona municipiului Sibiu

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier se desfășoară dirijat, pe prima bandă, pe...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect