19.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Masca redevine obligatorie în transportul public într-un oraș din Franța

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Orașul Nisa, considerat capitala Coastei de Azur, a decis să reimpună de luni purtarea măştii sanitare în transportul public, în contextul celui de-al şaptelea val de COVID-19 care afectează Franţa, relatează AFP.

„Am decis (…) ca toată lumea, începând de luni, să poarte masca în mod obligatoriu”, pe cei 2.500 de kilometri ai reţelei de autobuze şi tramvai, a anunţat miercuri, la RTL, primarul oraşului Nisa, Christian Estrosi.

Guvernul recomandă deocamdată purtarea măştii în mijloacele de transport în comun, fără a impune această măsură, dar potrivit primarului Estrosi „măsura va fi obligatorie deoarece au fost înregistrate peste 200.000 de cazuri în mai puţin de 24 de ore şi este clar că suntem în al şaptelea val care va creşte şi care ne conduce către o începere a şcolii în condiţii de risc ridicat”.

Numărul contaminărilor cu COVID-19 a crescut la peste 206.000 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate marţi seara de Serviciul de sănătate publică din Franţa.

Marţi, noul ministru al Sănătăţii, François Braun, a încurajat efectuarea unui al doilea rapel (a patra doză) pentru persoanele cu o stare a sănătăţii foarte fragilă şi a recomandat purtarea măştii „în locurile aglomerate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Poliția Locală a întocmit 89 de amenzi șoferilor care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fără a avea acest drept

Persoanele cu dizabilități din Sibiu au la dispoziție 208 locuri de parcare pe domeniul public al municipiului Sibiu, atât...
spot_img

Știri pe același subiect