20.2 C
Sibiu
joi, iunie 30, 2022

MedLife confirmă: este în derulare o anchetă penală

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Rețeaua medicală Medlife, care deține și spitalul Polisano din Sibiu, a reacționat în urma articolului publicat de Sibiu100.ro, referitor la investigațiile și amenda aplicată de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) și confirmă cazul. Poliția încearcă să afle cine a aruncat la gunoi documentele care conțineau date personale sensibile.

„Ca urmare a articolului publicat in publicatia locala sibiu100.ro, referitor la amendarea MedLife pentru lipsa confidențialității datelor pacienților, venim către dumneavoastră cu câteva precizări:
Cazul prezentat se află în atenția poliției, fiind în derulare o anchetă penală pentru identificarea și sancționarea persoanelor care au preluat, în mod neautorizat, documentele. În paralel, au fost luate măsuri interne pentru preîntâmpinarea unor situații similare”, transmit cei de la Medlife, confirmând astfel cazul descoperit de ANSPDCP.
Reprezentanții Medlife mai precizează că rețeaua de spitale respectă prevederile legale privind protecția datelor personale: „Mentionam ca Sistemul Medical MedLife respecta prevederile G.D.P.R și depune eforturi în vederea menținerii securității datelor cu caracter personal și a prevenirii situațiilor care încalcă acest regulament. De asemenea, reprezentanții companiei colaborează îndeaproape cu autoritățile pentru soluționarea cât mai rapida a acestui caz”.
Rețeaua clinicilor MedLife, unul dintre cei mai mari operatori privați de servicii medicale din România a fost amendată de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru accesare sau divulgarea ilicită a datelor personale ale pacienților.
ANSPDCP spune că MedLife nu a implementat măsurile tehnice și organizatorice adecvate pentru a asigura condițiile impuse de lege pentru confidențialitatea și securitatea datelor personale. Rețeaua a fost amendată cu suma de 5000 de euro și a fost obligată să-și corecteze procedurile și măsurile care nu erau implementate la data investigației.
„Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în luna aprilie 2022 o investigație la operatorul MEDLIFE S.A. și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1) lit. b), alin. (2) și alin. (4) din Regulamentul General privind Protecția Datelor (RGPD).
Operatorul MEDLIFE S.A. a fost sancționat cu amendă în cuantum de 24.721,50 lei, echivalentul a 5000 EURO”, se arată în informarea ANSPDCP.
Investigația celor de la autoritatea națională a pornit în urma unei sesizări, după ce o persoană a descoperit la gunoi documente cu caracter personal, „inclusiv date sensibile”, cu caracter personal, ale pacienților Medlife SA.
„În cadrul investigației s-a constatat că operatorul MEDLIFE S.A. nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurării unui nivel de confidențialitate și securitate corespunzător riscului prezentat de prelucrare, ceea ce a condus la accesarea ori divulgarea ilicită a datelor cu caracter personal ale clienților proprii MEDLIFE S.A. (nume, prenume, CNP, serviciul medical de care a beneficiat, analiza medicală efectuată, suma achitată, cont bancar) și ale angajaților săi (salariu avans), în perioada iulie 2020 – august 2020.”, se arată în rezultatul investigației.
SURSA FOTO: Medlife.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO FITS, la jumătatea ediției. Regizorul-coregraf Răzvan Mazilu: „Teatrul se face pentru oameni. E cu oameni, pentru oameni”

A trecut jumătate din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar emoțiile prin care ne...
spot_img

Știri pe același subiect