6.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Ministrul Sănătății: Actualul sezon este mai intens în ceea ce priveşte virozele

Cele mai citite

Actualul sezon este „mai intens” în ceea ce priveşte virozele şi, probabil, se va termina mai repede decât în alţi ani, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Este un sezon mai intens în ceea ce priveşte virozele. Probabil că se va termina mai repede decât anii trecuţi. Ştiţi că a început şcoala puţin mai repede. Avem o situaţie în fiecare an legată de viroze. Anul trecut au fost mai puţine. Era stare de restricţie, mască şi aşa mai departe. Ne aşteptam”, a afirmat ministrul.

El a îndemnat populaţia să se vaccineze antigripal.

„Eu încurajez lumea să se vaccineze cât mai rapid antigripal, pentru ca să reducem măcar impactul virusurilor gripale în ceea ce priveşte sezonul rece”, a spus Rafila. 

La începutul lunii, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a declarat că se aşteaptă la un sezon gripal „greu”.

“În momentul în care vrem să ştim cum va arăta sezonul gripal ne uităm pe statisticile publicate de ţările din emisfera sudică. Cele mai uşor de accesat sunt cele din Australia, Brazilia, alte ţări din America de Sud, Noua Zeelandă. Acolo am observat că sezonul gripal s-a instalat foarte repede, mult mai devreme decât de obicei, chiar cu o lună înainte.

Au fost afectate foarte mult grupele de vârstă mici – copii. (…) A urmat un sezon greu cu două vârfuri – unul undeva în mai, mai devreme decât se aşteptau de obicei şi unul spre sfârşitul lui iulie şi august. (…) Aşa încât ne aşteptăm şi noi la un sezon greu”, a declarat medicul Sandra Alexiu.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi menținut până la finalul sezonului rece

Ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi menținut în plată, la același nivel, până la finalul sezonului rece noiembrie 2023...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect