9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Ministrul Sănătății din Germania susține reintroducerea măștii de protecție pentru a evita un nou val de COVID-19

Cele mai citite

Ministrul Sănătăţii din Germania, Karl Lauterbach, a cerut celor 16 landuri germane să reintroducă obligativitatea privind purtarea măştii sanitare în spaţiile publice închise pentru a combate valul în creştere de noi infectări provocate de coronavirusul SARS-CoV-2, informează DPA.

Într-un interviu acordat pentru postul de televiziune DZF, Karl Lauterbach a sfătuit guvernele din cele 16 landuri germane – care sunt în mare parte responsabile pentru politicile de sănătate publică – să se folosească de prevederile legale existente pentru a reintroduce măsuri mai stricte împotriva COVID-19.

„Dacă landurile ar putea conveni acum în legătură cu momentul optim pentru a face acest lucru, atunci, desigur, ar fi minunat”, a declarat ministrul german al Sănătăţii, care este de profesie medic.

„Valul de infectări care traversează acum o perioadă de creştere nu se va opri de la sine. Cineva trebuie să reacţioneze. Nu vrem să provocăm panică şi nu vrem nici să facem pe şeful suprem în faţa landurilor”, a adăugat el.

Agenţia pentru controlul bolilor din Germania, Institutul Robert Koch, a anunţat joi că rata naţională de incidenţă a infectărilor, calculată la şapte zile, este de 793,8.

Acest parametru a ţinut cont doar de rezidenţii care au făcut un test PCR oficial, însă tot mai puţini germani apelează în ultima vreme la măsura testării anti-COVID-19.

Declaraţiile ministrului Lauterbach au fost făcute după remarcile similare rostite ieri seară de directoarea asociaţiei medicilor Marburger Bund.

„Landurile trebuie să reacţioneze în toate zonele în care numărul cazurilor creşte spectaculos, impunând obligativitatea de purtare a măştilor FFP2 în transportul public şi în spaţiile publice închise”, a declarat Susanne Johna pentru ziarele publicate de grupul media Funke.

Guvernul Germaniei lansează vineri o nouă campanie prin care îi îndeamnă pe oameni să se protejeze împotriva variantelor mai recente ale noului coronavirus prin intermediul unor vaccinuri actualizate, care au fost autorizate de curând. (AGERPRES)

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect