9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Ministrul Sănătății: vaccinul HPV, cel gripal şi vaccinurile pentru pacienţii cu boli cronice vor fi compensate din toamnă

Cele mai citite

Ministrul Sănătății transmite că vaccinul HPV, vaccinul gripal și cele pentru pacienții cu boli cronice vor fi compensate din această toamnă.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că din toamna acestui an mai multe vaccinuri „de interes pentru public” vor fi compensate. În această categorie, intră şi vaccinurile HPV, care vor fi compensate parţial pentru femeile între 18 şi 45 de ani şi pentru băieţi, potrivit medichub.ro.

„Nu e vorba doar de vaccinul HPV, e vorba şi de alte tipuri de vaccinuri de interes pentru public, cum e vaccinul gripal sau de vaccinuri pentru pacienţii cu boli cronice. E o schimbare şi aici, totală, de sistem. În primul rând, că nu era niciun sistem pentru pacienţii cu boli cronice. Îşi cumpărau vaccinurile şi păcat că nu sunt cei de la Asociaţia Pacienţilor cu Boli Cronice aici, să vă spună ce eforturi financiare trebuiau să facă, ca să se vaccineze.

Din această toamnă (…) vă garantez că în această toamnă vaccinul HPV va fi compensat. Şi, ceea ce este cel mai important va fi compensat, parţial, e adevărat, şi pentru femeile între 18 şi 45 de ani, şi pentru băieţi”, a subliniat Alexandru Rafila.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect