17.9 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

O aplicație pentru mobil poate recunoaște semnalele unui AVC

Cele mai citite

Mai mulți cercetători de la UCLA au realizat o aplicație pentru mobil care poate detecta semnele fizice ale unui accident vascular cerebral (AVC).

Cu ocazia celei de-a 20-a reuniuni anuale a Societății de Chirurgie NeuroIntervențională (SNIS), în California, cercetătorii au discutat despre o aplicație pentru smartphone care recunoaște semnele fizice ale unui AVC cu ajutorul algoritmilor inteligenți de învățare automată, notează 360medical.ro.

banner
banner
banner
banner

Pentru a evalua asimetria facială, autorii studiului au utilizat învățarea automată pentru a analiza 68 de puncte de reper facial, iar pentru a testa slăbiciunea brațului, echipa a folosit datele de la accelerometrul, giroscopul și magnetometrul 3D intern standard al unui smartphone.

De asemenea, pentru a determina modificările de vorbire, cercetătorii au folosit coeficienții cepstrali pe scala Mel de frecvență, o metodă tipică de recunoaștere a sunetului care traduce undele sonore în imagini, pentru a compara modelele de vorbire normale și cele de vorbire greoaie.

Aceștia au testat aplicația folosind rapoartele neurologilor și datele de scanare a creierului, constatând că aplicația a fost suficient de sensibilă și specifică pentru a diagnostica cu precizie un AVC în aproape toate cazurile.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect