19.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

OMS: Aproape 15 milioane de persoane au murit din cauza infectării cu virusul Covid-19

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Organizația Mondială a Sănătății a estimat aproape 15 milioane de decese provocate de Covid-19 și susține că multe țări au subevaluat numărul real al acestora. În ultimii doi ani numărul deceselor, indiferent de cauză, a crescut cu 13% în comparație cu anii de dinainte de pandemie.
Noile estimări ale OMS arată că numărul total de decese al persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-COV-2 este mult mai mare față de cel raportat de agențiile de sănătate din întreaga lume. Astfel, între 1 ianuarie 2020 și 31 decembrie 2021 au fost înregistrate aproximativ 14,9 milioane de decese, potrivit Biziday.
Directorul General al OMS, Dr. Tedros Adhanom, a afirmat că datele îngrijorătoare demonstrează necesitatea de îmbunătățire a sistemelor de sănătate și servicii medicale: ”Aceste date care dau de gândit nu numai că indică impactul pandemiei, ci și necesitatea ca toate țările să investească în sisteme de sănătate mai rezistente, care pot susține serviciile de sănătate esențiale în timpul crizelor, inclusiv sisteme de informare în domeniul sănătății mai puternice”.
Estimările pentru 2020 și 2021 confirmă faptul că numărul de decese la nivel mondial a fost mai mare în rândul bărbaților decât în cazul femeilor (57% bărbați, 43% femei), iar în India s-ar fi produs de fapt 4,7 milioane de decese, de zece ori mai multe decât cele comunicate de guvernul indian.
„Deficiențele datelor fac dificilă evaluarea adevăratei dimensiuni a unei crize cu consecințe grave pentru viețile oamenilor. Pandemia a reamintit cu claritate necesitatea unei mai bune coordonări a sistemelor de date în cadrul țărilor și a unui sprijin internațional sporit pentru crearea unor sisteme mai bune, inclusiv pentru înregistrarea deceselor și a altor evenimente vitale”, a transmis pentru OMS, Stefan Schweinfest, directorul Diviziei de statistică din cadrul UN DESA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Poliția Locală a întocmit 89 de amenzi șoferilor care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fără a avea acest drept

Persoanele cu dizabilități din Sibiu au la dispoziție 208 locuri de parcare pe domeniul public al municipiului Sibiu, atât...
spot_img

Știri pe același subiect