20.2 C
Sibiu
joi, iunie 30, 2022

Persoanele care călătoresc cu avionul înspre şi dinspre Germania, obligate să poarte măşti în timpul zborului

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

În ciuda relaxării restricţiilor la nivelul Uniunii Europene începând de luni, pasagerii care călătoresc cu avionul înspre şi dinspre Germania vor fi nevoiţi în continuare să poarte măşti în timpul zborului, potrivit Ministerului de Interne din Berlin, informează DPA.
Măştile de tip FF2 sau măştile medicale trebuie să fie purtate în timpul procesului de îmbarcare şi debarcare, precum şi pe durata zborului. Măştile pot fi îndepărtate doar pentru a consuma alimente sau băuturi. Copiii cu vârsta sub şase ani sunt exceptaţi de la această regulă. Ministerul a explicat că obligativitatea purtării măştii corespunde noilor recomandări la nivelul Uniunii Europene.
Agenţia pentru Siguranţă Aviatică a UE (EASA) şi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) nu mai recomandă purtarea măştilor în aeroporturi şi în aeronave ca regulă generală începând de luni. Dar dacă măştile sunt obligatorii în ţara de îmbarcare sau în cea de destinaţie, măştile trebuie să fie purtate în timpul zborului.
În Germania, obligativitatea purtării măştilor în avioane şi în timpul călătoriilor cu trenul pe rute luni rămâne în vigoare până pe 23 septembrie. Măştile sunt de asemenea obligatorii în transportul public local şi în cel pe calea ferată. Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, şi industria de transport au solicitat renunţarea la obligativitatea purtării măştii în aeronave, trenuri şi autobuze. Cu toate acestea, guvernul federal nu intenţionează să renunţe la această regulă pentru moment.
Ministrul Sănătăţii Karl Lauterbach (SPD) a explicat că, întrucât numărul cazurilor de coronavirus este în continuare foarte ridicat, ”nu există nicio posibilitatea de a renunţa la măşti în transportul public”.
În general, relaxarea reglementărilor la nivelul Uniunii Europene nu înseamnă că purtarea măştilor nu mai este solicitată pe toate cursele aeriene. Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, Ryanair, a publicat o listă cu 15 ţări din blocul comunitar unde legile naţionale impun încă purtarea măştilor faciale în scopul prevenirii transmiterii noului coronavirus. În plus faţă de Germania, acestea includ destinaţii turistice populare cum ar fi Spania, Grecia, Portugalia şi Italia. (AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO FITS, la jumătatea ediției. Regizorul-coregraf Răzvan Mazilu: „Teatrul se face pentru oameni. E cu oameni, pentru oameni”

A trecut jumătate din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar emoțiile prin care ne...
spot_img

Știri pe același subiect