24.1 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Persoanele neasigurate medical vor beneficia de analize pentru virușii hepatici B, C și HIV și terapii specifice

Cele mai citite

Persoanele care nu sunt asigurate medical vor putea beneficia de analize și tratamente pentru unele afecțiuni, potrivit unei legi adoptate luni, 31 octombrie, de Camera Deputaților.

Cei care nu au asigurare medicală vor putea beneficia de analize pentru virușii hepatici B, C și HIV și la unele terapii specifice. Fondurile necesare pentru plata acestor servicii medicale se suportă de la bugetul de stat prin bugetul aprobat Ministerului Sănătăţii sub formă de transferuri către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

banner
banner
banner
banner

Potrivit proiectului, se creează posibilitatea ca, în situaţiile de risc biologic şi epidemiologic, Ministerul Sănătăţii să poată dispune organizarea la nivelul unităţilor sanitare, a farmaciilor comunitare sau în cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene care furnizează servicii de vaccinare, diagnostic, evaluare şi tratament, potrivit Agerpres.

De asemenea, Ordonanţa prevede asigurarea finanţării cheltuielilor cu medicamentele din bugetul Ministerului Sănătăţii şi clarificarea modului de decontare a medicamentelor pentru bolnavii care sunt eligibili la tratament în străinătate.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scădere ușoară a numărului de șomeri în județul Sibiu

La sfârșitul lunii august 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 4.896 șomeri...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect