19.1 C
Sibiu
luni, mai 29, 2023

Premieră națională: O Unitate Mobilă de Transport Sânge

Cele mai citite

Unitatea Mobilă de Transport Sânge (UMTS) vine în ajutorul pacienților din spitale care au nevoie urgentă de sânge.

Creşterea numărului de donatori şi scăderea timpilor de aşteptare pentru pacienţii aflaţi în stare gravă în spitalele din ţară sunt principalele beneficii ale celui mai nou proiect al asociaţiei Donorium şi Centrului de Transfuzie Bucureşti.

banner

UMTS este un vehicul cu dotare specială, care se poate deplasa oriunde pe teritoriul ţării, pentru a ajuta la prelevare şi transport în centrele de transfuzii sau unde există o urgenţă majoră.

„Sunt foarte mulţi pacienţii care aşteaptă ca spitalele să procure necesarul de sânge. Toate acestea au ca scop eficientizarea sistemului de transfuzie şi redistribuirea sângelui acolo unde este nevoie. Nu este suficient să mergem să donăm o singură dată, pentru că nevoia de sânge este constantă, astfel că România are nevoie permanent de donatori”, a spus Dragoş Mutaşcu, preşedinte Donorium, potrivit medichub.ro.

România se află pe ultimele locuri în Europa la capitolul donare de sânge, cu un procent de circa 2% persoane care donează periodic, comparativ media europeană de 10%.

Dintre cetăţenii europeni, 37% sunt donatori voluntari de sânge. Deşi se constată o creştere a acestei tendinţe în ultimii ani, statisticile arată că, spre deosebire de generaţiile mai în vârstă, tinerii nu mai sunt atât de interesaţi să doneze.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Modificarea kilometrajului unei mașini, interzisă prin lege de astăzi

Începând de astăzi, 29 mai 2023, modificarea kilometrajului unei mașini va fi interzisă prin lege.O nouă lege, prin care...
spot_img

Știri pe același subiect