20.2 C
Sibiu
joi, iunie 30, 2022

Prima țară care introduce carantina pentru cazurile de variola maimuțelor

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

După ce a înregistrat patru cazuri de variolă a maimuței, în ultima săptămână, Belgia devine prima țară din Europa care introduce carantina obligatorie pentru persoanele infectate cu virusul care cauzează boala.
Autoritățile sanitare belgiene au luat hotărârea de a impune carantina obligatorie timp de 21 de zile pentru persoanele infectate cu variola maimuței, însă contactele directe pot refuza să rămână în izolare. În Belgia au fost confirmate patru cazuri de variola maimuței în ultima săptămână, potrivit Le Soir.
După ce a avut loc un festival dedicat persoanelor gay cunoscut sub numele de Darklands, în Belgia s-au înregistrat trei cazuri ale virusului Monkeypox (variola maimuței). În legătură cu această problemă, organizatorii au declarat că „există motive să se presupună că virusul a fost adus de vizitatori din străinătate la festival, după cazuri recente în alte țări”, scrie SchengenVisaInfo.com.
Organizația Mondială a Sănătății a raportat că au existat 92 de cazuri confirmate în 12 țări diferite, iar 28 de cazuri suspecte sunt în curs de investigare. Au fost confirmate cazuri de variolă a maimuțelor în Marea Britanie, Portugalia, Suedia, Italia, Spania, Franța, Belgia, Germania, SUA, Canada și Australia.
Variola maimuței sau Monkeypox este o boală din aceeași familie cu variola, siptomele includ erupția cutanată, febră, dureri musculare și dureri de cap. Acest tip de variolă are o mortalitate mai scăzută decât cea tradițională. Specialiștii în sănătate sunt însă îngrijorați de răspândirea bolii în afara Africii, unde este întâlnită mai des.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO FITS, la jumătatea ediției. Regizorul-coregraf Răzvan Mazilu: „Teatrul se face pentru oameni. E cu oameni, pentru oameni”

A trecut jumătate din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar emoțiile prin care ne...
spot_img

Știri pe același subiect