Proiect de 60.000 de euro derulat de Şcoala Postliceală Auxila Mediaş

„Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european” este proiectul câştigat de către Şcoala Postliceală Auxila Mediaş. Luni a avut loc conferinţa de lansare a proiectului. Proiectul este finanțat prin Programul Erasmus Plus.
În cadrul proiectului, un număr de 20 de elevi vor desfășura un stagiu de practică de două săptămâni la partenerul german, iar cinci cadre didactice vor lua parte la o activitate menită să le formeze competențe profesionale practice. Școala Postliceală Auxila Mediaș a obținut, cu sprijinul partenerului german BMS Pflege und Hilfsdienste GmbH, o finanţare de 60.000 de euro pentru proiectul „Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european“. În cadrul proiectului, 20 de elevi vor desfășura un stagiu de practică de două săptămâni la partenerul german, iar cinci cadre didactice vor lua parte la o activitate menită să le formeze competențe profesionale practice.
Un obiectiv important al proiectului se referă la dezvoltarea formării profesionale a celor 20 de elevi, care vor dobândi experiență pe baza activităților practice de muncă într-un mediu de lucru european conectat la domeniul de pregătire profesională. Aceasta se realizează prin parcurgea a 60 de ore din cadrul modulului de pregătire practică Nursing specific din cadrul stagiilor de pregătire practică în unități medicale, în scopul integrării profesionale pe piața muncii ulterioare absolvirii școlii postliceale.
Alte obiective se referă la dezvoltarea competențelor profesionale și a competențelor cheie de îndeplinire a sarcinilor de lucru, responsabilitatea la locul de muncă, învățare și cooperare la locul de muncă, comunicare într-o limbă străină, dar și cultivarea importanței sănătății fizice și mentale. Pentru acestea se va face un stagiu de pregătire în unități de servicii medicale din Germania.
În acelaşi timp, îmbunătățirea pregătirii profesionale a unui număr de 5 profesori prin însușirea și exersarea practicilor europene privind organizarea și realizarea stagiilor de practică ale elevilor la partenerul de practică, care să permită dezvoltarea competențelor profesionale a celor 304 elevi ai școlii este un alt obiectiv important al proiectului.
La lansarea proiectului au participat viceprimarul Mediaşului, Dan Sima, managerul Spitalului Municipal Mediaş, cursanți și cadre didactice şi, directorii liceelor din Mediaș.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect