16.2 C
Sibiu
vineri, decembrie 1, 2023

Secția Oncologie din cadrul SCJU a fost modernizată

Cele mai citite

La doar o lună de la reabilitarea secției în care a fost transferată specialitatea de Cardiologie, un nou spațiu este pus din nou în funcțiune pentru activități medicale. Acesta se află la etajul II al clădirii „C2” din cadrul Maternității Noi și va găzdui pacienții cu afecțiuni oncologice.

Specializarea „Oncologie” a funcționat în Pavilionul ORL, soluție provizorie care a permis efectuarea lucrărilor de modernizare la infrastructura spitalicească.

Toate cele 19 saloane ale secției au fost complet reabilitate, modernizate și eficientizate energetic. A fost înlocuită tâmplăria interioară și exterioară, refăcute rețelele de alimentare cu apă, canalizare, de energie electrică și încălzire. Podelele sunt acoperite cu covor PVC tratat împotriva microbilor, iar pereții au zugrăveli antibacteriene, potrivit comunicatului de presă.

Corpurile de iluminat sunt de tip led, la geamuri au fost instalate sisteme parasolare, iar în exterior a fost montat un sistem termoizolant.

Și în cazul acestei secții au fost instalate, în premieră, trei sisteme:

  • „nurse call”, destinat apelării asistentelor medicale de către pacienți;
  • climatizare automată în toate saloanele și pe holurile de acces;
  • senzori de detectare – semnalizare incendiu.

„În momentul de față, la Spitalul Clinic Județean de Urgență, avem șantiere deschise la „Medicina Nucleară”, la vechea locație a Secției Cardiologie și la subsolul Blocului Chirurgical. De asemenea, creăm noi spații spitalicești prin reabilitarea locației în

care a funcționat magazinul de la intrarea în clădirea Maternității Noi, care va fi alocat pentru spitalizarea de zi a pacienților oncologici”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Secția recent reabilitată a fost cuprinsă în contractul de lucrări „Lot 1 – Maternitatea Nouă”, a cărui valoare este de aproximativ 31 de milioane de lei, majoritatea banilor fiind obținuți de către Consiliul Județean Sibiu din fondurile Uniunii Europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

În completarea fondurilor europene nerambursabile, Consiliul Județean Sibiu a adăugat o contribuție proprie în valoare de 7,61 milioane lei, iar Primăria Municipiului Sibiu a alocat, prin Agenda de Sănătate, o finanțare de 3,5 milioane lei.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sibianul Victor Cornea, calificat în semifinalele probei de dublu la Maia

Perechea româno-austriacă Victor Vlad Cornea/Philipp Oswald s-a calificat, joi, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de tenis...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect