9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Shanghai anunță că a decoperit o nouă subvariantă Omicron

Cele mai citite

În orașul Shanghai s-a descoperit un caz de COVID-19 care implică o nouă subvariantă Omicron BA.5.2.1, a declarat duminică un oficial în cadrul unei conferințe de presă.

Orașul din estul Chinei a ieșit recent dintr-un blocaj care a durat aproximativ două luni, însă restricțiile aspre sunt în continuare impuse populației. Cazul infectării cu o nouă variantă Omicron s-a descoperit în cartierul Pudong, a declarat Zhao Dandan, director adjunct al comisiei de sănătate a orașului, potrivit Reuters.

„Orașul nostru a continuat recent să raporteze mai multe cazuri la nivel local, iar riscul ca epidemia să se răspândească în societate rămâne foarte ridicat”, a avertizat Zhao, de la comisia de sănătate din Shanghai.

Varianta Omicron BA.5, care generează un nou val de infecții COVID-19 în străinătate, a fost descoperită pentru prima dată în China la 13 mai, la un pacient de sex masculin în vârstă de 37 de ani care venise la Shanghai din Uganda, potrivit Centrului chinez pentru prevenirea și controlul bolilor.

Locuitorii din mai multe cartiere din Shanghai vor fi supuşi la două runde de testare în perioada 12-14 iulie, în încercarea de a aduce sub control potenţialele noi focare.

De asemenea, varianta de omicron BA.5 s-a răspândit și în Statele Unite, iar anticorpii formați de la vaccinuri  anti-COVID-19 oferă protecţie limitată împotriva BA.5. Omicron a afectat populaţia în mare parte vaccinată iarna trecută, cu uşurinţă uimitoare, iar de atunci subvariantele au ajuns în succesiune rapidă, începând cu BA.2 şi BA.2.12.1 în primăvară, iar acum BA.5 şi ruda sa aproape identică, BA.4.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect