19.1 C
Sibiu
miercuri, mai 1, 2024

Stație de sterilizare a apei pentru Spitalul de Pediatrie Sibiu

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Spitalului de Pediatrie Luther din Sibiu va avea un sistem de sterilizare a apei pentru blocul operator şi secţia de anestezie-terapie intensivă, anunță Fundația Polisano. Inaugurarea aceastuia are loc vineri, 9 februarie , la corpul A al Bibliotecii Astra, de la ora la 17:30. Proiectul a fost inițiat de Fundația Polisano și cofinanţat prin Maratonul Internaţional Sibiu 2017 şi se inscrie într-un demers mai larg de modernizare şi renovare a Spitalului de Copii Sibiu.
Conform fundației, aproape 500 alergători şi 200 susţinători s-au implicat pentru colectarea fondurilor necesare acestei acţiuni.
„Din momentul în care am aflat că proiectul este selecţionat pentru a participa la Maratonul Internaţional Sibiu, ne-am concentrat eforturile pe mobilizarea unui număr cât mai mare de alergători. Am conceput acest proiect datorită  gravităţii infecţiilor nosocomiale din spitalele româneşti, şi pentru că vrem să contribuim la oferirea unor condiţii moderne şi sigure în spital copiilor sibieni. În orice spital din Europa occidentală, apa folosită de chirurgi sau în secţiile de terapie intensivă este sterilizată pentru a elimina germeni potenţial periculoşi transmisibili prin apă. Achiziţionarea acestui sistem pentru Spitalul de Copii din Sibiu este un pas înainte în modernizarea acestuia la standarde europene”, spune Cătălina Costache, director executiv al Fundaţiei Polisano.
În 2018, Fundaţia Polisano anunță că doreşte să continue parteneriatul cu Spitalul de Pediatrie Sibiu şi să achiziţioneze aparatură de specialitate pentru diagnosticarea rapidă şi non invazivă a bolilor cardiace la copiii internaţi.
„Iniţiativa Fundaţiei Polisano este binevenită şi ne bucurăm de sprijinul lor, atât pentru investiţiile în sistemul de sterilizare a apei, cât şi pentru diagnosticarea bolilor cardiace la copii. Obiectivul nostru este comun, şi anume îmbunătăţirea siguranţei şi a sănătăţii copiilor internaţi la Spitalul de Pediatrie. Cei care doresc sa sprijine acest proiect se pot conecta pe site-ul internet al Maratonului Internaţional Sibiu 2018 şi vota pentru proiectul „Inimi sănătoase- Spitalul de Pediatrie Sibiu”, ne-a declarat dr. Stelian Banciu, managerul Spitalului de Pediatrie Sibiu.
La inaugurarea de vineri 9 februarie, sunt invitaţi sibienii care au contribuit la realizarea acestui proiect, dar şi cei care doresc să afle mai multe despre viitoarele acţiuni ale Fundaţiei Polisano. Partenerii eventimentului sunt Biblioteca Judeţeană Astra, Clubul Francofon de Afaceri, Restaurantul Jules, Iacobinii şi Carrefour Sibiu.
 
Despre Fundația Polisano
Fundaţia Polisano s-a născut din dorinţa de a oferi tuturor oamenilor,  în special persoanelor cu o situaţie socială precară, accesul la resursele necesare pentru îmbunătățirea sănătății. În prezent, Fundația derulează un program prin care oferă acces la servicii medicale de calitate persoanelor fără resurse financiare. De la începutul anului 2016, au fost finanțate peste 30 intervenții chirurgicale vitale pentru pacienți afectați de boli foarte grave (dintre care majoritatea copii cu malformații cardiace). Aceste intervenții au putut fi realizate în Sibiu prin implicarea rețelei de medici parteneri, profesioniști de renume mondial. Mai multe detalii pe: www.fundatiapolisano.ro.
Poza cover

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: S-a turnat primul strat de asfalt pe strada Viitorului

Lucrările pe strada Viitorului din Sibiu continuă în această perioadă, iar miercuri s-a turnat primul strat de asfalt."Pe strada...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect