16.8 C
Sibiu
luni, mai 13, 2024

Cele patru noi cabinete de vaccinare cu AstraZeneca, finalizate

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

 

Publicitate

Cele patru fluxuri de vaccinare cu serul AstraZeneca din județul Sibiu au fost activate. Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, începând de astăzi, românii își pot face programare pentru a se imuniza.

Noile centre în care sibienii se pot vaccina vor fi deschise la Redal Expo, unde vor fi două fluxuri de vaccinare, la Shopping City Șelimbăr și la Casa de Cultură Cisnădie.
Programarea pentru AstraZeneca a început astăzi și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.
Autoritățile medicale recomandă vaccinarea cu serul AstraZeneca persoanelor cu vârste cuprinse între 18 – 55 de ani, cu „posibilitatea creșterii acestui interval în funcție de apariția noilor date științitice”, după cum au relatat reprezentanții CNAV.
Vaccinul AstraZeneca nu e recomandat celor ce au peste 55 de ani
Conform acestora, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de opt săptămâni și, ca element de noutate, pentru buna desfășurare a activității de vaccinare, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel.
La nivel național, au fost operaționalizate 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca.
 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Copil de 8 ani aflat pe o bicicletă, rănit după ce s-a izbit de un autoturism

Un copil în vârstă de 8 ani a fost rănit, luni după amiaza, într-un accident rutier produs pe o...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect