18.1 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Ecograf ARIETTA 85 la Spitalul Militar Sibiu

Cele mai citite

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu oferă pacienților posibilitatea de a efectua investigații imagistice performante și complexe prin Laboratorul de radiologie și imagistică medicală care este dotat cu aparatură de ultimă generație. Echipa Laboratorului, formată din 4 medici, 2 subofițeri sanitari și 7 asistenți medicali de Radiologie-Imagistică medicală, cu o bogată experiență în domeniu, realizează investigații, interpretări și diagnosticarea cât mai precisă a diferitelor tipuri de afecțiuni.

Dotări moderne, pentru eficiență sporită

”În urma achiziționării ecografului ARIETTA 850, cu sonde dedicate patologiei de tub digestiv, pe parcursul ultimului an, a crescut numărul cazurilor diagnosticate cu patologie de tub digestiv, unele identificate incidental. Datorită colaborării atât între compartimentele din cadrul Laboratorului Radiologie și Imagistică Medicală, cât și cu Secția Medicină Internă (ex: compartimentul gastroenterologie), cu Secția Clinică Chirurgie Generală, s-au confirmat într-un timp scurt diagnosticele prezumtive și s-a luat decizia terapeutică optimă. Un aspect important privind aceste cazuri este  finalizarea diagnostic-trapeutică, ingral, în cadrul”, spune slt. Mihai Cloșcă, medic primar Radiologie Imagistică medicală. 

”În compartimentul unde îmi desfășor activitatea s-a diversificat oferta de servicii diagnostice prin efectuarea de investigații cu protocoale dedicate, cum ar fi: entero-RM, whole-body IRM, pentru patologie pelvină (afecțiunile prostatei, fistule perianale, patologie tumorală și inflamatorie ano-rectală, patologie tumorală genitală feminină, endometrioză, etc). De asemenea, s-a achiziționat substanță de contrast specifică hepato-biliară necesară diagnosticării de mare acuratețe a leziunilor hepatice”, afirmă medicul primar Radiologie Imagistică medicală, Andreea-Alina Dan, încadrată în Compartimentul Rezonanță Magnetică din Laboratorul radiologie şi imagistică medicală

În Compartimentul CT al spitalului se efectuează o gamă largă de examinări esențiale în managementul corect al pacientului cu patologii vaste (oncologice, neurologice, gastro-intestinale, infecțioase etc).

Munca personalului mediu sanitar şi auxiliar care desfăşoară activităţi complementare actului medical, punând mereu binele pacienților înainte de orice, având o foarte bună pregătire și dând dovadă de implicare, este un real sprijin.

”Suntem dedicați să oferim și pe viitor cele mai bune servicii de radiologie și imagistică medicală, adresabilitatea crescută a pacienților pentru serviciile pe care le oferim în cadrul laboratorului fiind deja o dovadă a acestui angajament”, transmite Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Despăgubiri pentru sibieni în urma pagubelor făcute de animalele sălbatice

Speciile protejate urs, lup, râs și pisica sălbatică au avut o evoluție ascendentă în perioada 2014-2023, ajungând în anul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect