9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Test COVID-19 pentru detectarea subvariantei Omicron BA.2.75

Cele mai citite

Compania farmaceutică elveţiană Roche a anunţat luni că a dezvoltat pentru oamenii de ştiinţă în colaborare cu una dintre filialele sale, TIB Molbiol, un test COVID-19 care detectează şi diferenţiază cea mai recentă subvariantă Omicron considerată „de interes”, BA.2.75, informează DPA.

BA.2.75 este o subvariantă asociată variantei Omicron şi este monitorizată cu atenţie atât de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cât şi de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Ea nu a atins deocamdată nivelul unei „variante îngrijorătoare”, însă diferenţierea sa de BA.4 şi de BA.5 va permite o monitorizare îmbunătăţită şi îi va ajuta pe cercetători să înţeleagă mai bine felul în care această subvariantă virală se răspândeşte, au precizat reprezentanţii companiei Roche într-un comunicat.

Potrivit grupului farmaceutic elveţian, acest test – disponibil doar pentru cercetători – se adaugă gamei ample de teste COVID-19 dezvoltate de Roche, care a lansat deja pe piaţă teste pentru depistarea subvariantelor recente BA.4 şi BA.5, precum şi pentru alte mutaţii prezente în varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2. (AGERPRES)

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect