19.1 C
Sibiu
luni, mai 29, 2023

Un nou test de sânge indică riscul de atac de cord și accident vascular cerebral

Cele mai citite

Oamenii de știință au dezvoltat un test de sânge care poate prezice cu o probabilitate mult mai mare decât alte teste de până acum dacă o persoană prezintă un risc crescut de atac de cord, accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă.
Un test de sânge care are ca scop o estimare a riscurilor cardiace și circulatorii pentru următorii patru ani de viață a fost elaborat în Marea Britanie de cercetători, având la bază măsurători ale proteinelor din sânge. Testul le va permite medicilor să afle dacă medicamentele pe care le iau pacienții sunt eficiente sau dacă au nevoie de alte tratamente pentru a reduce riscul unui atac de cord ori accident vascular. Probabilitatea pe care o are rezultatul unui astfel de test este de două ori mai mare decât alte teste utilizate de medicină în acest moment, spun cercetătorii.
„Cred că aceasta este noua frontieră a medicinei personalizate, pentru a răspunde la întrebarea: are această persoană nevoie de un tratament îmbunătățit? Și când ați tratat pe cineva, a funcționat cu adevărat? „, a declarat pentru The Guardian, Dr. Stephen Williams de la SomaLogic din Boulder, Colorado, cel care a condus cercetarea.
Acest test este deja folosit în SUA, în câteva clinici și ar putea fi introdus în Marea Britanie în următoarea perioadă. Diferența dintre testele genetice și analiza proteinelor este că testele genetice pot oferi doar o estimare generală despre riscul unei de persoane de a suferi de anumite boli, pe când analiza proteinelor oferă o imagine mai precisă a stării celulelor din organism pe un timp îndelungat.
Medicii au identificat o serie de 27 de proteine care ar putea prezice probabilitiatea – în următorii patru ani –  de atac de cord, insuficiență cardiac sau accident vascular cerebral iar nivelul de precizie este de două ori mai mare în comparație cu testele existente.
Profesorul Manuel Mayr, profesor de proteomică cardiovasculară la Fundația Britanică a Inimii de la King’s College din Londra, a declarat: ”Proteinele sunt elementele constitutive ale corpului nostru. Acest studiu oferă măsurători pentru un sfert din toate proteinele care sunt codificate de genele noastre, ceea ce a devenit posibil datorită tehnologiilor noi, care permit măsurarea a mii de proteine și oferă noi oportunități de evaluare a riscului la pacienți.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Modificarea kilometrajului unei mașini, interzisă prin lege de astăzi

Începând de astăzi, 29 mai 2023, modificarea kilometrajului unei mașini va fi interzisă prin lege.O nouă lege, prin care...
spot_img

Știri pe același subiect