17.9 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

Bilant de BAC

Cele mai citite

68 la suta dintre elevii sibieni care au dat bacalaureatul au trecut cu bine de examene. Procentul de promovabilitate este mai mic decat cel inregistrat anul trecut. Bac-ul nu a fost lipsit de surprize: la aceasta sesiune de examene s-au inregistrat si cele mai multe tentative de copiat. Tot in aceasta perioada, cateva zeci de absolventi de clasa a VIII-a care nu au prins un loc in liceele si scolile de arte si meserii s-au inscris din nou pentru repartizare.
Absolventii de clasa a XII-a au scapat de stres. Cel putin pentru moment. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat au fost afisate miercuri, 9 iulie. In ceea ce priveste procentul de promovabilitate pe tara, Sibiul se incadreaza in partea de jos a clasamentului.


banner
banner
banner
banner

In urma solutionarii contestatiilor, aproape o treime dintre elevi s-au ales cu note modificate. Majoritatea au obtinut un punctaj mai mare. Totusi, nu au lipsit nici cazurile in care absolventii au primit o nota mai mica dupa contestatie. In aceasta situatie se afla 54 de elevi. Dupa afisarea primelor rezultate au fost depuse 617 contestatii, jumatate dintre acestea fiind la limba romana si la matematica. Nici atunci cand vine vorba despre notele obtinute de candidati nu putem spune ca a fost vorba despre un Bac stralucit. Doar un singur absolvent din tot judetul a reusit sa ia 10 pe linie. La aceasta sesiune a Bacalaureatului au fost eliminati din examen 8 absolventi care au incercat sa copieze. Acestia s-au folosit de fituici, telefoane mobile si rezolvari ale subiectelor facute acasa. Cei care nu au reusit sa treaca de examenul de Bacalaureat in aceasta sesiune, mai au o sansa in toamna. Inscrierile pentru cea de-a doua sesiune se fac in perioada 14-18 iulie. In acest caz, rezultatele finale vor fi afisate pe 1 septembrie.
Tot saptamana trecuta a avut loc si cea de-a doua repartizare a absolventilor de clasa a VIII-a in licee si scoli profesionale. In urma primei etape de admitere, 25 de elevi nu au reusit sa prinda un loc in unitatile de invatamant sibiene, iar alte cateva sute nu si-au depus fisele de inscriere. Elevii nerepartizati au la dispozitie 582 de locuri rămase neocupate la scoile de arte si meserii, 25 de locuri la liceu la sectia germană si maghiară si alte 7 locuri la liceul Betania. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean, aproximativ 700 de elevi care nu s-au prezentat nici la cea de-a doua sesiune de admitere, mai au o sansa in toamna. Ultima repartizare va avea loc in intervalul 1-10 septembrie, in sedinte publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect