12.3 C
Sibiu
miercuri, mai 1, 2024

„Mâini Unite”, asociaţia cu voluntari nepreţuiţi

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

„Mâini Unite” este o asociaţie tânără, născută din nevoia permanentă de a sprijini, educa, ajuta şi ocroti copiii. A început cu „Lăsaţi mamele să se interneze în spital alături de copiii lor”, o petiţie foarte importantă, şi au continuat cu proiecte premiate şi de suflet. Dragostea necondiţionată pentru copii a unit în această asociaţie voluntari determinaţi, cu scopuri frumoase. Drept urmare, în doar un an de zile au reuşit să-şi unească forţele pentru proiecte care şi-au pus amprenta asupra comunităţii sibiene. Şi este abia începutul.

Publicitate

Asociaţia „Mâini Unite” este un ONG Sibian, relativ tânăr, însă plin de viaţă, tinereţe şi dedicare. Membrii fondatori, dar şi voluntarii asociaţiei sunt decişi să intervină în problemele comunităţii, mai ales acolo unde sunt copii care au nevoie de ajutor. „Se spune că dragostea poate muta munţii din loc. Ca mamă, experimentezi cele mai adânci trăiri şi dobândeşti puteri nebănuite atunci când vine vorba despre copilul tău”, spune Ana Maria Micu, membru fondator. Asociaţia „Mâini Unite” a luat fiinţă din dragoste pentru copii, în data de 26 aprilie 2012, din 13 mămici voluntare, dornice de a schimba în bine calitatea vieţii copiilor din judeţul Sibiu. „Am început printr-o petiţie, Lăsaţi mamele să se interneze în spital alături de copiii lor!, semnată şi susţinută de peste 1600 de persoane, acţiune prin care am solicitat autorităţilor o serie de măsuri pentru toţi copilaşii internaţi în spital. De acolo, lucrurile au trecut într-o altă dimensiune. Ne-am mobilizat şi ne-am implicat activ în problemele comunităţii. Au fost foarte multe evenimente la care am participat şi foarte mulţi copilaşi pe care i-am ajutat”, povesteşte Ana Maria. Dacă la început asociaţia avea 13 membri, în prezent sunt 47 de voluntari decişi să ofere copiilor din Sibiu o societate cât mai corectă şi un mediu cât mai normal în care să se dezvolte. Nicio persoană din cadrul ONG-ului „Mâini Unite” nu este remunerată. „Nu primim niciun ban pentru munca depusă. Primim în schimb zâmbete şi lacrimi de bucurie. Ce poate fi mai frumos? Valoarea voluntarilor este nepreţuită, pentru că ei lucrează cu sufletul”, încheie Ana Maria Micu. 

Publicitate

Aleargă pentru parcul Sub Arini

Chiar dacă Asociaţia „Mâni Unite” are puţin peste un an de când a fost înfiinţată, istoricul ei începe să prindă contur, iar o parte din poveşti şi-au creat conţinutul. 246 de copii cu diverse probleme au fost ajutaţi de asociaţie prin donaţii reprezentând hăinuţe, jucării sau rechizite. Cu ajutorul sponsorilor au reuşit să strângă banii necesari pentru intervenţiile chirurgicale în străinătate ale copiilor Taissia Dinu (9000 euro) şi Darius Mihail Mitu (6500 ron). De 1 iunie au fost organizate petreceri pentru copii, iar de sărbători s-au făcut campanii. Astfel, de Crăciun au făcut cadouri copiilor din Centrul de Plasament Orlat, Centrul Speranţa, celor de la Centrul Maternal Sibiu şi micilor pacienţi internaţi la Spitalul de Psihiatrie „Gh. Preda”. Cu proiectul „Mâini Unite pentru Spitalul de Pediatrie”, asociaţia a participat la semimaratonul organizat de Fundaţia Comunitară, unde s-a strâns suma de 8900 lei, bani ce urmează a fi folosiţi  pentru monatrea unui sistem video în rezervele în care copiii sunt internaţi fără aparţinători. De asemenea, asociaţia a fost partener la „Ziua Sugarului Sibian”, eveniment la care au oferit consultaţii gratuite în alăptat şi consiliere psihologică. Aproape lunar a fost organizat evenimentul „Garage Sale”, ce uneşte mămicile comunităţii prin vânzarea sau cumpărarea diverselor produse pentru copii. Asociaţia „Mâini Unite” a mai fost protagonista campaniilor „Fii erou de poveste şi ajută” şi „Vine, vine Moş Crăciun”, iar la finele anului, eforturile lor au fost recunoscute. În cadrul Galei pentru Supervoluntari, asociaţia a primit premiul pentru cel mai bun proiect cu „Mâini Unite pentru Spitalul de Pediatrie”, iar mămicile din asociaţie, Florenţa Cioconea şi Andreea Rusu Milea, au primit distincţiile „voluntarul cu idei” şi „bloggerul anului”.

În 2013 asociaţia „Mâini Unite” are deja stabilite o parte din proiecte. După ce în luna aprilie au reuşit să strângă suma de 5.052 lei pentru Denisa, fetiţa cu boala oaselor de sticlă, prin intermediul unui spectacolului caritabil „Dansăm pentru Denisa”, se pregătesc pentru un alt proiect la fel de important. Este vorba despre „Mâini Unite pentru Parcul Sub Arini”. „În 25 mai o să alergăm la semimaraton Sibiu din dragoste pentru copii. Ne propunem ca prin acest proiect să extindem parcul, să înlocuim pietrişul cu pavele de cauciuc, să o restaurăm pe Albă ca Zăpada şi pe cei 7 pitici, să plantăm flori şi copaci şi nu în ultimul rând, dorim să facem alături de copilaşi, căsuţe pentru păsărele. Pentru acest proiect o să avem mare nevoie de ajutorul comunităţii”, încheie Ana Maria Micu. 

 

 

 

 

Date de contact

 

WebSite: http://www.mainiunite.blogspot.ro/

Adresă e-mail: mainiunite@yahoo.com

Ana Maria Micu, organizator evenimente „Mâini Unite”

 

 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Spectacole din cadrul FITS 30, premierele lunii mai pe Scena Digitală

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu vă oferă în...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect