25.2 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Adăpostul de Noapte din Mediaș, pregătit pentru perioadele geroase

Cele mai citite

Sunt nopți și dimineți cu temperaturi extrem de scăzute în această săptămână, iar Direcția de Asistență Socială a pregătit adăpostul de noapte situat pe strada Luncii din municipiu.
Acesta funcționează fără întrerupere de la data de 1 mai 2005, iar persoanele fără locuință pot solicita serviciile adăpostului în fiecare zi de la ora 19 până la ora 7. Adăpostul este deschis atât pentru persoanele fără adăpost cât şi pentru cei care locuiesc în adăposturi improvizate şi în locuinţe fără încălzire. Cei care merg la Adăpostul de Noapte vor beneficia de toate serviciile sociale care se impun în aceste cazuri, respectiv servicii de deparazitare, un ceai fierbinte şi un pat curat.
De asemenea, în zilele cu temperaturi extrem de scăzute, adăpostul va fi deschis și în timpul zilei, urmând ca locurile să fie suplimentate. Adăpostul de Noapte funcționează zilnic de la ora 19 pană la ora 7, iar pe perioada de ger, programul adăpostului de noapte se prelungeşte, acesta funcționând 24 din 24 de ore.
Beneficiarii acestui serviciu sunt persoanele fără adăpost, fără sprijin familial, fără surse de venituri şi aflate în stare precară de sănătate fizică sau psihică. Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Sociale sunt pregătiţi pentru a interveni în vederea identificării, preluării şi cazării persoanelor fără adăpost în cazul în care vor primi o atenţionare de vreme geroasă. Capacitatea adăpostului de noapte este de 15 locuri și beneficiază de toate serviciile sociale care se impun în aceste cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Rășinărean reținut pentru că și-a bătut soția și nu a respectat un ordin de protecție

Polițiștii au reținut un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Rășinari, cercetat pentru încălcarea măsurilor dispuse printr-un...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect