11.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Crucea Roșie a lansat o campanie umanitară pentru a ajuta refugiații din Ucraina

Cele mai citite

Refugiații din Ucraina care ajung în România întâlnesc oameni cu suflet mare. Sibienii s-au alăturat acestui demers și au sărit în ajutorul acestora, unii dintre ei cazând deja ucraineni, alții donând alimente și haine în punctele de colectare deschise în județ. Și Crucea Roșie  a anunțat, în această seară, o campanie de sprijin a acestora, numită sugestiv „Umanitatea nu are granițe”. 
„La Sibiu, alături de partenerul nostru #ProUcraina, am demarat o campanie de întrajutorare pentru refugiații care ajung la noi în țară. Am creat un grup #TOȚIpentruUCRAINA pentru a nu ne suprapune eforturile, unde sunt prezenți mulți oameni de bine, reprezentanți ai presei și reprezentanții autoritățiilor locale.
Deocamdată puteți susține campania noastră donând online pe pagina crucearsosie.ro, donând produse de primă necesitate, care pot fi consumate de refugiații care se află la graniță, apă, ceai, cafea, supe instant, biscuiți, alimente vidate, dulciuri vidate;  cazarmament: pături, saci de dormit, lenjerie, saltele dar noi. Nu putem trimite asemenea produse uzate”, este apelul postat de Crucea Roșie Sibiu pe pagina oficială de Facebook.
De asemenea, cei care pot dona articole de igienă, respectiv periuțe dinți, pastă de dinți, săpunuri, scutece pentru copii ori șervețele umede o pot face la depozitul Rara Logistic, din Parcul Industrial Șura Mică P 32, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8 – 22.
”Sunt impresionată din nou de dorința sibienilor de a se implica în a da o mână de ajutor pentru prietenii din Ucraina. Sunt foarte multe inițiative la nivel local. Am văzut pe grupurile de Facebook o foarte mare dorință de implicare, dar trebuie analizate nevoile și apoi să acționăm. Sunt persoane private care vor să doneze alimente, haine sau alte produse care nu sunt necesare în acest moment, iar în asemenea situații riscăm să risipim resurse importante. Tocmai pentru a fi eficienți, încercăm să adunăm sub umbrela noastră diversele inițiative locale care răspund nevoilor actuale pentru refugiații din Ucraina. În parteneriat cu ProUcraina, am demarat o campanie umanitară pentru a colecta diverse produse de care e nevoie la momentul acesta. Ni s-a alăturat și Asociația RARA Logistic care ne pune la dispoziție depozitul din Parcul Industrial Șura Mică, precum și Asociația Tinerilor Basarebeni din Sibiu care s-a oferit să ajute cu translatori dacă va fi cazul”, a spus Raluca Morar, directorul Crucea Roșie Sibiu.
Crucea Roșie anunță că dispune momentan de locuri de cazare pentru 183 de adulți și 79 de copii care pot fi găzduiți pe o perioadă nedeterminată în casele sibienilor.
Cei care doresc să ofere cazare se pot înscrie AICI.
 
FOTO: Crucea Roșie Română

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

„Wanda”, spectacolul anti bullying revine pe scena de la Gong

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă vineri, 1 martie, și sâmbătă, 2 martie, de la ora 18:00,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect