17.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

Sibienii protestează împotriva prețului la carburanți

Cele mai citite

Creșterea prețului la benzină și motorină motivează românii să protesteze în benzinăriile din toată țara. Sibienii se organizează și ei pentru blocarea stațiilor prin alimentarea minimă și plata în mărunțiș.

banner

Prețul benzinei și al motorinei a trecut de 9 lei/litru, iar pe rețele de socializare se organizează proteste în benzinăriile din toată țara. Șoferii vor să blocheze stațiile de alimentare prin plata în mărunțiș și cumpărarea unei cantități mici de benzină sau motorină.

”E timpul sa facem ceva, ieșiti in strada, blocați pompele. Este imposibil si inadmisibil ca într-o țară ca România prețul carburantului să depașească 9 lei/litru. Share masiv ca să vadă toată lumea și sa stabilim ce si cand vom face. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul sa depășească 9lei/litru( unde jumatate din acesti bani merg catre stat)”, este descierea grupului Facebook care anunță organizarea protestului pentru data de 30 iunie, ora 12.

Deși protestul este programat pentru ziua de joi, mulți  șoferi sunt deja prezenți în benzinării.  Nici sibienii nu întârzie să reacționeze și vor se adune în stațiile de benzinărie din oraș, iar cei mai mulți au ales ca punct de întâlnire stația MOL Alba Iulia și stația OMV de pe bulvardul Vasile Milea. Totuși cei care deja au mers acolo au rămas suprinși și susțin că benzinăria este goală sau sunt doar trei mașini.

”Proteste în Sibiu? Penibil. Nu suntem uniți fraților, ne merităm soarta! Daca se anunță că se face motorina 12 lei se făceau cozi de kilometri! Așa liber tot. Nu puteți să renunțați la 30 min din timpul vostru să facem o încercare!”, scrie un sibian.

De ieri si până azi s-au strâns 200.000 de oameni pentru a lua parte la inițiativă și 8.500 de persoane s-au înscris în grup.”Aș vrea să vă mulțumesc pe această cale atât celor 8500 de persoane care s-au alăturat de ieri și până azi, cât și lui Becheru Albert pentru inițiativă. Demonstrăm prin cifre că suntem uniți și că doar împreună reușim. Scopul nostru nu e de a crea o competiție între noi, nu ne luptăm între noi, suntem noi versus cei care ne conduc și dacă rămânem uniți și luptăm împreună pentru țelul de a ne fi mai bine nouă, sunt sigur ca lupta va fi a noastră!” este mesajul încurajator transmis de moderatorul grupului.

Proteste asemănătoare au loc și în Europa. La începutul acestei lunii, mai mulți șoferi din Polonia au blocat accesul la benzinării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect