1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

FOTO A început ediţia 11 a Turului Ciclist al Sibiului

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

A 11-a ediție a Turului Ciclist al Sibiului a început vineri, 2 iulie, la Sibiu, cu festivitatea de prezentare a echipelor. Ca și anul trecut, se aliniază și anul acesta la start două echipe de World Tour, poziționând evenimentul pe locul 1 în lista celor mai importante competiții de profil din România și în topul celor mai importante competiții similare din Europa de Est. Pentru prima dată în istorie, Turul debutează sâmbăta, cu deja tradiționalul prolog în centrul istoric al orașului Sibiu. Anul acesta Turul Ciclist al Sibiului ajunge și în județul Alba, la Sebeș și Blaj, în două dintre etape.

Purtătorul tricoului galben va primi pe podium, pentru prima dată în istoria competiției, mascota Turului: o oaie din lână realizată manual de artistul popular Mădălina Cupitu, care lucrează de 10 ani obiecte de artă folosind tehnica lânii împâslite cu acul. Confecționarea celor patru mascote ale Turului a necesitat 10 kilograme de lână și o lună de muncă, dar Mădălina a acceptat bucuroasă acest proiect, pentru că în acest fel poate transmite un mesaj important. „Consider că lâna este aur. Iar noi, în România, ne batem joc de ea. Sufăr că lâna este arsă pe câmp, când văd ce se poate face cu ea. Eu sunt nevoită să comand pe net, din Germania sau de pe Ali Express lână merinos, pentru că la noi nu se mai cresc asemenea oi”, a explicat Mădălina. Fanii Turului Ciclist al Sibiului au găsit și un nume mascotei, într-un concurs realizat pe rețelele de socializare: Miorița.

Tot pentru prima dată de la lansarea competiției, profesioniștii care participă la Turul Ciclist al Sibiului au fost invitați, în data de 2 iulie, la un eveniment informal găzduit de Muzeul Astra, care a devenit partener strategic al competiției, cu scopul de a sprijini misiunea principală a evenimentului în rândul publicului larg: promovarea zonei și obicieiurilor și tradițiilor locale. Cicliștii vor avea ocazia să facă oale de lut și brățări din piele, să picteze pe lemn și să deguste mâncăruri tradiționale. Acest eveniment este gândit, în viitor, ca prilej de întâlnire și socializare a profesioniștilor cu fanii.

Turul Ciclist al Sibiului va începe cu un prolog tehnic în centrul istoric al orașului Sibiu, sâmbătă, 3 iulie, urmat de două etape cu final în cățărare, pe Păltiniș și la Bâlea Lac. Sprinterii vor avea șansa să arate ce pot în cea de-a treia etapă, care are loc în ultima zi a cursei, 6 iulie.

Ca la fiecare ediție, Turul Ciclist al Sibiului propune și evenimente dedicate amatorilor, în ideea de a promova ciclismul ca sport de masă, dar și pentru a inspira copiii și tinerii să facă ciclism de performanță. Astfel, pe lângă Cursa Sponsorilor, care a aliniat la start, în data de 20 iunie, echipe ale partenerilor implicați în organizarea Turului, anul acesta vor avea loc simultan, la Sibiu (3 iulie) și Blaj (6 iulie), concursuri Green Day Kids, dedicate copiilor.

Nu lipsește din program tradiționala competiție King of the Mountain (4 iulie), pe traseul spre Păltiniș, dar organizatorii propun, în premieră, Transfăgărășan Challenge (5 iulie) – un concurs pe cel mai spectaculos drum din România, programat în aceeași zi cu etapa regină din Tur.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect