Connect with us

Sport

Primul capitol al Triadei MTB din 2022 s-a scris la Avrig, între 6-8 mai

Publicitate

Publicat

pe

Orașul din aproprierea Sibiului a devenit, pentru 3 zile, locul unde s-au întrecut cei mai buni rideri din țară.

Competiția a adunat la start peste 500 de concurenți din toate colțurile țării, dar s-a bucurat și de participarea unui sportiv din Olanda, deja familiarizat cu lumea ciclismului din România, după ce a mai participat în trecut la curse de ciclocros la noi în țară. Deși cu o săptămână în urmă prognoza meteo părea să încurce planurile organizatorilor, vremea a fost perfectă pentru desfășurarea tuturor probelor.

Un contratimp individual (XCT) de 18 kilometri și 370 de metri diferență de nivel a reprezentat prima probă din cadrul Stage Race. Punctul de plecare al sportivilor a fost la Mârșa, cu linia de finish în apropierea orașului Avrig. Cel mai bun timp a fost stabilit de Ede Molnar (Dinamo-BikeXpert-Superbet), de 44 de minute și 22 de secunde, urmat la un minut distanță de Vlad Dobre (Scott ProCycling România). Podiumul la categoria Elite masculin a fost completat de olandezul Gosse van der Meer, singurul participant străin din competiție. La categoria Open feminin s-a impus Salome Bondor (ACS Living Bike) cu un timp de o oră și aproape două minute, urmată de Suzanne Hilbert (NoMad Merida CST) și Adina Patriche (ACS Evergreen).

Următoarea zi, în a doua etapă din cadrul Stage Race, participanții au parcurs o probă de point to point (XCP), pe o distanță de 55 de kilometri și 1.545 metri diferență de nivel, cu startul și finișul în fața Primăriei Avrig. După 2 ore și 39 de minute de cursă, Ede Molnar a demonstrat din nou că se află într-o formă foarte bună și a trecut primul linia de final, urmat la scurt timp de colegul său, Bogdan Duca. Răzvan Grec (CSU Scott) a încheiat pe locul 3 la un minut distanță de cei doi rideri de la BikeXpert. La categoria fetelor, locul 1 a fost ocupat de aceeași Salome Bondor, iar Suzanne Hilbert a urmat-o la 5 minute distanță. Ultima poziție de pe podium a fost ocupată de Roxana Rimniceanu (HPM Pro Mountains) la aproape 50 de minute de primul loc la categorie.

În aceeași zi, au fost organizate și concursuri dedicate copiilor, de la 5 până la 14 ani, iar entuziasmul, dorința lor de a câștiga și încurajările părinților de pe margine au animat zona Primăriei Avrig. Fiecare categorie a avut un anumit timp alocat, dar și un traseu diferit, iar la final toți cei 130 de mici bicicliști au primit premii din partea sponsorilor.

Ultima zi de cursă a reprezentat și cel mai greu test pentru riderii participanți la Stage Race – 70 de kilometri și 1.400 metri diferență de nivel. Spectacolul a fost la ordinea zilei, nu au lipsit atacurile dintre rideri, iar finalul a fost marcat de o nouă victorie a lui Ede Molnar, urmat de Răzvan Grec și Bogdan Duca. Molnar a câștigat astfel și clasamentul general după cele 3 etape, coechipierul său, Bogdan Duca, a încheiat pe locul secund și Răzvan Grec a completat top 3. La Feminin Open, s-a păstrat podiumul din cea de-a doua etapă: Salome Bondor (locul 1), Suzanne Hilbert (locul 2) și Roxana Rîmniceanu (locul 3), iar în aceeași formulă s-a încheiat și clasamentul general din Stage Race feminin.

Ziua a avut în program și alte curse de 30 și 45 de kilometri, dar și un traseu de 20 de kilometri sub forma family, unde echipele au fost formate dintr-un copil și părinte. La traseul de 30 de kilometri, Hozat Andreas a obținut cel mai bun timp dintre băieți, iar la categoria feminină, Alexandra Albu a fost cea mai puternică. Hozat Elias (CSU Scott) s-a impus la traseul de 45 de kilometri la categoria juniori masculin și Raissa Costea (Dinamo-BikeXpert-Superbet) la junioare, iar la categoria cadeților Dragoș Stavăr a ocupat primul loc.

Rezultatele integrale pot fi accesate pagina oficială www.triadamtb.ro/www.cronometraj.ro.

Evenimentul a fost susținut și cofinanțat de Primăria orașului Avrig și Consiliul Județean Sibiu.

Sponsori și parteneri: Elrond, URGO, Tiemme, Geiger, GLS Romania, SCOTT, Mapei, OPTcycling, Bosch, Olympus Foods, Powerbar, Shimano, Decathlon, Kenda, Polar, ActionSport, Bere Augusta, Direcția Silvică Sibiu.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *