4 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

BC CSU Sibiu începe LNBM cu o partidă pe teren propriu

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

BC CSU Sibiu debutează în ediția 2022/2023 a Ligii Naționale de Baschet Masculin cu o partidă pe teren propriu în compania lui FC Argeș Pitești. Partida este progrmată astăzi, cu începere de la ora 19, în Sala Transilvania din Sibiu.

Din acest sezon Liga Națională are un nou format, cele 18 echipe prezente la start fiind împărțite în două conferințe. BC CSU Sibiu face parte din Conferința A, alături de U-BT Cluj-Napoca, SCM U Craiova, FC Argeș Basketball, CS Rapid București, CSM Miercurea Ciuc, CSM Petrolul Ploiești, CSM Târgu Mureș, CSM Târgu Jiu. Primele cinci echipe la finalul jocurilor tur-retur vor continua lupta pentru play-off, în timp ce ultimele patru clasate vor merge în play-out.

Echipa sibiană abordează noul sezon cu un lot de jucători complet schimbat. Față de stagiunea precedentă, doar Mirel Dragoste se mai regăsește în garnitura lui Miguel Angel Hoyo, care de acum, alături de Cătălin Vulc, îl are secund și pe Mikel Ereno Martin. Roberts Blumbergs, Daniel Machon, Dallas Walton, Mouhamed Barro și Vuk Djordjevic sunt jucătorii străini cu care echipa începe noua stagiune. Sebastian Ionescu, Aurelian Gavriloaia, Baris Cagan Ozakn (dublă-cetățenie), Bogdan Bădițăscu, Daniel Banciu, Vlad Georgescu, Victor Georgescu și Eduard Apostol formează contingentul jucătorilor români.

În presezon, BC CSU Sibiu a disputat șase partide de pregătire, patru pe teren străin și două acasă în cadrul Memorialului Elemer Tordai. Singura victorie a venit în Sala Transilvania, contra celor de CSA Steaua București. În finala Memorialului Tordai, BC CSU Sibiu a cedat la limită în fața lui SCM U Craiova. Jocul echipei a crescut însă de la meci la meci, in special în plan defensiv, iar în ultimele două jocuri adversarii nu au depășit borna celor 80 de puncte marcate.

BC CSU Sibiu și FC Argeș Pitești și-au împărțit victoriile în stagiunea precedentă, fiecare formație reușind să câștige pe teren străin. Argeșenii au la rândul o formație schimbată în mare măsură și au un nou antrenor, în persoana lui Milan Mitrovic.

„Startul sezonului este întotdeauna cu așteptări și despre cum se prezintă echipa. Suntem departe de nivel pe care ni-l dorim, dar sunt sigur că echipa este pregătit. A trecut o lună și jumătate de muncă și echipa își dorește să abordeze jocul în cea mai bună manieră. Pitești este o echipă dificilă, o formație cu experiență și cu siguranță se vor lupta pentru primele locuri în clasament. Primul meci se joacă la noi acasă și din prima etapă trebuie să le arătăm tuturor, că dacă vor să ne învingă acasă trebuie să facă un joc extraordinar” a spus Miguel Angel Hoyo, principalul sibienilor,  înaintea startului de sezon.

„Va fi un meci greu pentru noi, atât ei cât și noi avem o echipă total schimbată față de sezonul trecut. Vrem să dăm totul pe teren și să câștigăm, mai ales că jucăm acasă și toți suporterii vor fi alături de noi. Chiar ne așteptăm să fie tribunele pline. Vrem să începem cu dreptul noul sezon și știm că putem face asta, pentru că ne-am antrenat și ne antrenăm în continuare foarte bine. Pentru noi debutul acasă este totul. Ne doream acest lucru pentru că putem fi alături de suporterii noștri. Știm că sunt al 6-lea jucător și cu ei în tribună, când sunt alături de noi, putem să facem absolut totul” a declarat Mirel Dragoste, înaintea jocului cu Pitești.

Pentru meciul dintre BC CSU Sibiu și FC Argeș Pitești din prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin, biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect