6.2 C
Sibiu
marți, februarie 20, 2024

Campionatului Mondial și European de SuperEnduro la Cluj Napoca. Clubul sibian Black Ryders Sibiu este prezent

Cele mai citite

Sâmbătă, va avea loc etapa românească de Campionat Mondial și European de SuperEnduro de la Cluj,în BT Arena. Clubul Haita Deva a adus în Ardeal cei mai buni sportivi din lume. Printre participanți se numără și sportivul sibian Cristi Vinersar #23(Black Ryders Sibiu).

BT Arena – poza website

Lettenbichler, Walker și Bolt vor fi pentru prima dată pe un traseu indoor în România. Vedetele din Campionatul Mondial de SuperEnduro sunt familiarizate însă cu România, doi dintre ei câștigând chiar Romaniacs – cel mai dificil raliu hard enduro din lume; însă sâmbătă vor concura pentru prima dată indoor. Cei trei au făcut trial și de aceea se și descurcă foarte bine pe cele mai imposibile trasee din lume. Dacă i-ai văzut cum zburdă în centrul Sibiului la Prologul, Romaniacs, închipuieți ce show fac în sală.

foto credit Enduro21

Britanicii Billy Bolt și Jonny Walker au câștigat fiecare de două ori Prologul de la Sibiu, în timp ce Manuel Lettenbichler nu a izbutit încă să se impună pe traseul nebunesc. Campionatul Mondial de SuperEnduro din 2024 pare a fi un câmp de joacă pentru Billy Bolt până acum, dar oare și-a revenit britanicul 100% după căzătura teribilă de la Riesa? Din acest punct de vedere lupta pentru victorie la clasa Prestige pare că se va da între Billy și Jonny. Este însă în egală măsură de urmărit lupta pentru ultimul loc pe podiumul clasei Prestige, iar aici îi avem pe Will Hoare și Manuel Lettenbichler care sunt despărțiți de doar 7 puncte în clasamentul general. Mai multe informații despre favoriții claselor care vor concura la Cluj pot fi găsite pe site-ul oficial al CM SuperEnduro.

SuperEnduro Germany

Un sportiv sibian spune prezent

Sportivii români resimt din plin emoția unui astfel de eveniment. Printre aceștia și Cristi Vinersar, de la clubul Black Ryders Sibiu. „Cu o atracție încă din copilărie pentru sporturile extreme, mi-am descoperit în ultimii ani pasiunea pentru hard enduro. Și uite că, de la un simplu hobby, am ajuns să particip în competiția mondială de Super Enduro. Pentru mine, este un semn al succesului, o reușită datorată dedicării și investiției în pregătirea mea timp de atâția ani.”, mărturisește Cristi Vinersar.

Mario Popovici (TCS Otopeni): “Un nou an, un nou start la o nouă disciplină pentru mine weekend-ul acesta la Cluj. Voi lua startul în mondialul de juniori la SuperEnduro. A fost o decizie din scurt … nu am putut să fiu un simplu spectator. Îmi place să le practic pe toate, dar trebuie să recunosc sunt parțial pregătit pentru acest concurs unde nu am nimic de pierdut și nici de câștigat ! Vă aștept în număr cat mai mare la Cluj-Napoca. Hai România!!!”.

Sergiu Grecu #88 (Haita Deva) –“Anul acesta particip la Campionatul de SuperEnduro la clasa Europe. Până acum am concurat în primele două etape, cea din Polonia și cea din Germania. Săptămâna aceasta Clubul Haita Deva organizează etapa românească de la Cluj-Napoca, în sala Polivalentă. M-aș bucura să fie în tribune cât mai mulți suporteri în tribune la acest eveniment deobsebit care este o premieră pentru România”.

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Investiții importante la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”

Clădirea Colegiului Național Pedagogic "Andrei Șaguna" va fi modernizată și mai eficientă energetic în urma derulării unui proiect de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect