12.3 C
Sibiu
duminică, mai 19, 2024

Daniel Tătar: ”Eu sunt convins de faptul că la meciul cu Chiajna o să jucăm la Sibiu”

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Daniel Tătar este unul din cei mai importanți fotbaliști ai echipei FC Hermannstadt. La a doua experiență în Sibiu, după cea de la Voința, jucătorul a pus umărul la promovările și reușitele acestei formații încă din Liga a IV-a, el dând totul pe teren și jucând pe orice post avea nevoie antrenorul. ”Dacă antrenorul sau oricare din club îmi cere să vând bilete la poartă stau și vând bilete la poartă pentru că merită să fac sacrificii pentru această echipă”, spunea anul trecut într-o conferință de presă Tătar, fotbalist care a evoluat pe toată banda dreaptă și stângă pentru Hermannstadt, a jucat în centrul median și este printre puținii fotbaliști antrenați de Vasile Miriuță, cu experiență de Liga I. Cu puțin timp înaintea partidei de la Botoșani (13 aprilie, ora 18,30) m-am întâlnit cu Daniel Tătar pentru a vorbi despre acest sezon, despre situația actuală a echipei și cea a stadionului.
R: Cele 4 etape din play-out au fost destul de rele ca joc și rezultate pentru FC Hermannstadt. Cum le-ai văzut tu?
DT: Ghinionul nostru înaintea play-out-ului este că am avut acele meciuri foarte dificile în acest început de an. Am jucat cu CFR-ul, am jucat la Steaua, cu Craiova, Astra și Iașul. Au fost meciuri foarte, foarte grele și cred că acolo ne-am dereglat puțin. În play-out a venit acel meci cu Mediașul care ne-a tras un pic înapoi. Am început meciul cu un gol primit în minutul 6, după care imediat, la prima fază a lui Dâlbea, arbitrul i-a dat galben pentru o simulare unde nu cred că se dădea așa ceva. După a primit cartonaș roșu. Am început să fim frustrați, furioși, dominam meciul, am avut chiar și ocazii și după aceea a venit greșeala lui Alex Dandea, care cred eu că ne-a costat aceste patru etape. A fost o greșeală, îl înțeleg, la nervi poți să faci o greșeală. Etapa viitoare nu l-am avut nici pe Răzvan (n.r. Dâlbea), nu l-am avut nici pe Dandea și nici pe Pedro (n.r. Moreira). Cred că sunt trei puncte importante pentru un club ca al nostru. Nu suntem o echipă cu experiență de Liga I, doar 4-5 jucători putem spune că sunt cu experiență. Nu ne-a fost ușor, au venit aceste înfrângeri, dar eu am toată încrederea în antrenori și în echipă.
R: Crezi că o să reușiți să vă salvați?
DT: Nu este nimic compromis, mai sunt 30 de puncte în joc. Dacă noi câștigăm 15 puncte eu cred că ne salvăm. În play-out toate meciurile sunt importante. În momentul de față doar Mediașul a luat o gură de oxigen și cred că nu se mai pune problema să aibă emoțiile retrogradării cu 28 de puncte. În rest oricine poate bate oricine, poate ieși sau intra în horă. Dacă ai câștigat două meciuri poți urca în clasament. Este bine pentru noi că am intrat cu număr fix de puncte și nu am primit acel 0,5 cum a primit Voluntariul, de exemplu, iar la egalitate de puncte noi suntem în fața lor.


R: Cât de greu a fost să jucați numai în deplasare tot acest sezon?
DT: Să știi că nu a fost și nu este ușor pentru noi să facem atâtea deplasări pentru că îți dau cuvântul meu de onoare îmi este greu și să mă urc în mașină să merg la antrenament după cât stăm în autocar, dar pentru toate acestea ne-am gândit să rămânem în Liga I, pentru a juca aici la Sibiu. Oamenii merită, nu este vina lor pentru că nu am putut juca aici.
R: În acest moment se spune că se va juca la Sibiu ultimele 4 etape. Crezi că este posibil acest lucru sau sunt doar povești ca în trecut?
DT: Cred că o să jucăm. Din ce văd eu zilnic la stadion s-a făcut o schimbare majoră. Mă refer la numărul de muncitori care sunt în momentul de față pe stadion. Înainte erau 4-5, acum sunt 20-25 și au utilaje. Se fac progrese. Eu sunt convins de faptul că la meciul cu Chiajna (11-12 mai) o să jucăm 100% aici. S-a încercat să jucăm la meciul cu Voluntariul, dar este foarte greu pentru că ai nevoie să omologhezi stadionul cu 10 zile înainte.
R: Cât de mult ar conta pentru voi să jucați acele patru meciuri la Sibiu?
DT: Una este să joci cu 200 de oameni în tribună și alta este să joci cu 5000. Este mult mai greu și pentru adversari, și pentru arbitri la o decizie…te împing pe tine de la spate. Este totul diferit când joci acasă, mai ales că această echipă a avut impact. Probabil că la primul meci în care vom juca aici vor fi 4-5000 de locuri și o să fie bătaie mare pe locurile acelea. Cred că va fi altă atitudine și altă emulație în timpul meciului.
R: Ce trebuie făcut în următoarele etape pentru ca echipa să revină pe trendul care a fost înainte de 2019?
DT: Părerea mea este că mai avem de tras patru meciuri până venim acasă. Să uităm de orice problemă. După ce venim acasă se va schimba totul. Doar să nu fie prea târziu. Pentru aceasta chiar am vorbit cu colegii și le-am spus acum după meciul din campionat pe care l-am pierdut cu Iașul că trebuie să fim bărbați și să facem ceva. Eu îmi doresc din tot sufletul ca această echipă să rămână în Liga I, indiferent că joc sau nu. Orașul merită, staful tehnic…nu vă mai spun cât suflet pune mister și cu secunzii, cred că numai la fotbal le stă capul. Nu le este ușor, trebuie să tragem pentru ei și pentru conducere. Ar fi păcat să dăm cu piciorul la acest an, pe urmă să avem stadion și să nu mai avem echipă în Liga I. Eu cred că această echipă are valoare și a demonstrat-o în acele 9-10 etape în care nu am pierdut. Atunci s-a putut, acum de ce nu s-ar putea?
R: Cât de mult ar conta să fie două echipe din județul Sibiu și sezonul viitor în Liga I?
DT: Cred că este foarte important să fie două echipe în Liga I dintr-un județ. O să fie o oportunitate pentru copii din împrejurimi să aibă de unde alege. Gazul are o tradiție mai longevivă, dar cred că și noi trebuie să luăm exemplul de la Mediaș, să avem o echipă bună și să investim. Ar trebui să fim mai uniți pentru că echipele din București și din jurul Bucureștiului sunt mult mai unite.
R: Ce mesaj ai dori să le transmiți suporterilor?
DT: Cel mai important este ca ei să creadă în noi. Să nu creadă că nu vrem ca acest oraș să nu aibă echipă de fotbal în Liga I. Este adevărat ce se spune câteodata, că am avut un meci prost. Se întâmplă, probabil că și ei la lucru au avut o zi grea, dar nu cred că nu își doresc. Așa și noi, ne dorim să avem rezultate. Câteodată echipa adversă este mai bună, câteodată nu ai valoarea respectivă, poate prinzi o zi bună sau prinzi o zi proastă, poate ai o problemă acasă. Pentru noi este important ca ei să fie alături de noi și să ne susțină, indiferent de rezultat. Să aibă încredere în noi pentru că încercăm să nu dezamăgim. Cel mai important este să nu începem să ne destrămăm pentru că dacă suporterii nu cred în noi, noi nu mai avem încredere în antrenor, antrenorul nu mai are încredere în noi, conducerea nu are încredere în jucători atunci începem să ne destrămăm, iar alte echipe nu fac asta și putem deveni vulnerabili. Dacă rămânem uniți cred că la sfârșitul sezonului o să fim bucuroși.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Cutremur produs sâmbătă seara în România

Un cutremur cu magnitudinea 2,9 s-a produs sâmbătă seara în România, la ora 20:20, anunță Institutul pentru Fizica Pământului.Seismul...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect