13.2 C
Sibiu
miercuri, mai 1, 2024

Doi tineri, unul cu deficienţă de vedere, traversează Transfăgărăşanul pe bicicletă

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Sibianul Andrei Niculescu și prietenul său Andrei Hațegan, cu gravă deficiență de vedere, vor parcurge în perioada 10-12 iulie traseul Curtea de Argeș – Cluj-Napoca, via Transfăgărășan, pe o bicicletă în tandem, pentru a atrage atenția asupra integrării persoanelor cu dizabilități în societatea românească.
Echipa, denumită „Doi la pedale”, va parcurge patru sute de kilometri, cu o diferență de nivel de cinci mii de metri, în circa două zile și jumătate. Cei doi prieteni au început antrenamentele și se bucură de ajutor din partea unor instructori profesioniști.
“Îl cunosc pe Andrei Hațegan de mulți ani. Pasiunea pentru ciclism si protejarea mediului ne-a adus împreună. Am observat în timp dificultățile cu care persoanele cu dizabilități se confruntă la noi în țară și am profitat de ocazie să tragem acest semnal de alarmă. Mă bucur că facem echipă în această provocare și ne încurajează mobilizarea de care au dat dovadă oamenii din jur. Le mulțumim tuturor”, spune Andrei Niculescu.
Andrei Hațegan suferă de retinopatie pigmentară, o boală foarte gravă, genetică și ereditară, care duce la pierderea treptată a vederii.
Cei doi pornesc la drum în calitate de eco ambasadori Electric Castle, festival muzical care va avea loc la Bonțida, în perioada 12-16 iulie.
În plus, față de semnalul de alarmă pe care doresc să îl tragă cu privire la integrarea persoanelor cu dizabilități, cei doi au ales să sprijine două asociații, Asociația ”Tandem”, dedicată integrării persoanelor nevăzătoare, și ”Cu Verdele-n Sus”, cu activități în domeniul protejării mediului.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Mesajul Teatrului Gong de sărbători

Mesajul Teatrului Gong pentru comunitatea sibiană, cu ocazia sărbătorilor pascale.„Cu gânduri de pace şi iubire, căci așa se simte...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect