8.1 C
Sibiu
marți, mai 14, 2024

Fosta mare jucătoare de volei, Ruxi Dumitrescu, a plecat dintre noi.

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Publicitate

Fosta mare jucătoare de volei, Ruxi Dumitrescu, a încetat din viață, în cursul zilei de duminică, 3 martie, din cauza unui stop cardiac.

Ruxandra Dumitrescu (20 aprilie 1977 – 3 martie 2024) a fost o mare jucătoare de volei, atât pentru reprezentativa României cât și pentru echipa națională a Greciei. A participat cu echipa națională de volei feminin a României la Campionatul Mondial FIVB de volei feminin din Brazilia din 1994.

Publicitate

A primit cetățenia greacă și a concurat cu echipa națională de volei feminin a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena 2004 până în 2009.

Publicitate

Ruxi Dumitrescu a jucat la nivel de club cu Dacia Pitesti 1994-1997. În cariera sa cu echipa Vrilissia Atena (1997-2003), a câștigat un campionat, trei cupe grecești și o medalie de bronz la Cupa Europei și cu echipa feminină de volei Panathinaikos (2003-2010), câștigând șase campionate, cinci cupe și a ajuns finala 2009 a Cupei CEV Femei Challenge. sursa (https://en.wikipedia.org/wiki/Ruxandra_Dumitrescu)

Numărul ei de tricou (9) a fost retras de club în onoarea ei.

A fost votată cea mai valoroasă jucătoare a campionatului grecesc în 2009 și cea mai valoroasă jucătoare din finala Cupei Greciei de două ori, în 2008 și 2009. A fost o fană devotată a lui Panathinaikos A.O. iar în 2012 a fost candidată la Mișcarea Panathinaikos. Ea a fost căsătorită cu Alexandros Nikolaidis și au avut un fiu pe nume Filip, junior foarte talentat, care se antrenează la clubul de baschet CSU Alpha Sibiu, generația 2011.

În ultimii ani a antrenat cu succes tinerii voleibaliști de la clubul Alpha Volleyball Sibiu

Federația Română de Volei a postat pe pagina de facebook mesajul următor:

Drum lin spre stele, Ruxi Dumitrescu! 🖤🖤🖤

O veste groaznică în voleiul feminin românesc! Duminică seara, la doar 46 de ani, ne-a părăsit Ruxi Dumitrescu, o fostă mare jucătoare care a evoluat atât pentru naționala României, cât și pentru cea a Greciei. Născută la Rm. Vâlcea, a jucat în prima ligă la Dacia Pitești.

Apoi a plecat în Grecia, a fost căpitan la Panathinaikos Atena și cea mai bună jucătoare a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena 2004. În semn de respect, grecii au retras tricoul cu numărul ei în momentul în care ea a anunțat că nu va mai juca volei.

Din păcate, inima ei s-a oprit duminică seara, pentru totdeauna. Îi vom păstra vie amintirea! Drum lin, spre stele, Ruxi Dumitrescu!

Clubul de Volei Panatinaikos a scris pe pagina de social media ”You will always be here…” Vei fi întotdeanua aici… . Mesajele fanilor sunt extraordinare

https://www.facebook.com/PanathinaikosAC1908/posts/pfbid02QqhPc1cqZZ6TCHtkrhg5CpsTyDe3K4yHqL1Wzr1brNJ4xWyDMj6TUSFTb8km77Uhl

”Un anunț pe care nu am fi vrut să îl publicăm niciodată… Antrenoarea clubului nostru, Ruxi Dumitrescu, a încetat aseară din viață. Suntem zguduiți de această veste. Este o pierdere incomensurabilă. Ruxi a fost sufletul clubului Alpha Voleyball , respectată și iubită de noi toți.
Este o zi tristă, în care cuvintele sunt de prisos. Rămâi mereu în inimile noastre … LEGENDELE nu mor niciodată!” mesajul transmis de către conducerea Clubului Alpha Voleyball

Antrenori, conducerea clubului și părinții copiilor antrenați de Ruxi dar și din echipa de baschet a fiului Filip, sunt alături de familie, în aceste momente foarte grele și transmit Sincere Condoleanțe și Odihnă veșnică!

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

„Cufărul călător” a ajuns la Valchid, comuna Hoghilag

Daniela Cîmpean: „Copiii au acces la un program de calitate, derulat de specialiști și susținut de Consiliul Județean Sibiu”.După...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect