11.2 C
Sibiu
luni, septembrie 26, 2022

Gaz Metan 3-1 Gloria Bistriţa în primul meci al lui Mulţescu

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Gaz Metan Mediaş a învins pe Gloria Bistriţa cu scorul de 3-1, în prima partidă de la restart-ul Ligii I. Astfel, Gheorghe Mulţescu a debutat pe banca gazistă cu o victorie şi i-a urcat pe medieşeni până pe locul 10 al clasamentului, cel puţin până la disputarea meciului de sâmbătă dintre Concordia Chiajna şi CS Turnu Severin.

banner

 

Golurile gazdelor au fost marcate de Llulaku în minutul 31 şi de Bawab, o dublă în min.45 şi 59, ultimul din lovitură de pedeapsă. Pentru bistriţeni a punctat tânărul de numai 17 ani şi la primul său joc în Liga I, Bogdan Antonache.

Gol anulat greşit, urmat imediat de două foarte frumoase

Prima fază a meciului a avut loc doar în minutul 28, când Breeveld, singurul gazist cu chef de joc până atunci a scăpat singur cu Emilian Dolha, şi a punctat în poarta acestuia dar arbitrul de margine ridicase steagul pentru ofsaid. A fost o decizie eronată, olandezul fiind în poziţie regulamentară. Nu le-a luat mult alb-negrilor după aceea să înscrie un gol valabil conform cavalerului fluierului, triunghiul Petre-Frăsinescu-Llulaku a fost un succes cu reuşita ultimului după o centrare excelentă a primului, deviere cu capul al celui de-al doilea şi reluarea cu capul din 5 metri a lui Llulaku. Acelaşi jucător a apărut la rampă un minut mai târziu, dar a tras anemic din careul advers, şutul fiind reţinut fără emoţii de portarul oaspete.

Imediat, bistriţenii au ripostat şi după doar 180 de secunde au egalat prin Bogdan Antonache, cu un şut pe jos din partea stângă a careului în colţul opus după ce primise o pasă excelentă pe poziţie viitoare de la Bucur, iar tânărul vârf l-a întors foarte uşor pe Frăsinescu pentru a plasa balonul lângă bara dreaptă.

Ultimele 3 minute ale primei părţi au adus câte o fază de o parte şi de alta, prima fiind lovitura liberă de la aproximativ 22 m a lui Enescu, execuţie deviată de Breeveld exact câţiva cm peste pentru a  trece peste poarta lui Răzvan Pleşca. A urmat riposta elevilor lui Mulţescu, acelaşi Petre a centrat, dar de data aceasta Bawab a reluat din interiorul careului în plasa fostului portar rapidist şi dinamovist, balonul său fiind deviat fericit pentru iordanian.

A fost o primă repriză cu mai puţine ocazii de joc, dar chiar şi aşa una frumoasă şi deschisă, iar avantajul de 2-1 la pauză, le-a dat mai multă linişte târnăvenilor.

S-a stricat tabela de margine

A doua parte a fost mai interesantă, a aparţinut gazdelor, deşi şi oponenţii lor au avut câteva zvâcniri periculoase. Partida s-a jucat fără o tabelă care să arate prelungirile meciului, sau fotbaliştii care vor intra în locul colegilor lor, deoarece cea de pe margine s-a stricat. Astfel, fotbalul s-a întors din această perspectivă în epoca de piatră.

Repriza a început cu câte o schimbare făcută de cei doi tehncieni, Zaharia luându-i locul lui Cojocnean, iar Jarda lui Stroe.  La numai 240 secunde de la începerea ei, centrarea lui Enescu a fost interceptată de medieşeni care au pornit pe un contraatac fulgerător, ce s-a purtat pe axa Breeveld-Llukaku-Petre, dar care nu s-a finalizat, deoarece Bawab nu a ajuns la timp la mingea pasată de ultimul. Apoi au urmat două cornere în care Gaz Metan a fost aproape de a marca, de fiecare dată Zaharia ratând întâlnirea cu balonul după ce Markovic sau Breeveld deviase perfect pentru el.

Minutul 58 a risipit toate emoţiile băieţilor din judeţul Sibiu, după o pasă a lui Bawab, Llulaku a fost faultat de Dolha, iar Marius Avram a acordat lovitură de la 11 metri. Bawab a transformat cu mult calm, trimiţându-l pe portarul oaspete în partea opusă.

Next, gaziştii au încercat să îşi mărească avansul, dar şutul celui mai bun fotbalist al partidei, Ciprian Petre a fost respins de portarul bistriţean exact în piciorul lui Llulaku care a reluat, pe lângă bara din stânga a acestuia. Apoi au urmat Fl.Dan şi Breeveld care au încercat să-l imite pe Johnny Wilkinson şi să înscrie fiecare câte un “eseu.”

Secvenţa 68 a adus câte o ocazie în fiecare teren, prima a fost a lui Antonache care nu a reuşit să reia cum trebuie din 6 metri cât să înscrie, iar apoi Breeveld a reuşit un voleu foarte frumos din partea dreaptă a careului dar Dolha a fost la post şi a respins.

A venit rândul unui duel între cei doi Răzvani, Răzvan Radu şi Răzvan Pleşca, duel câştigat de ambele dăţi de goalkeeper-ul Gazului, după o minge puternică trasă de bistriţean, şi o lovitură liberă de la peste 30 de metri de unde era să îl surprindă pe Pleşca, dar acesta a scos peste bara transversală.

Finalul jocului a mai adus două ocazii uriaşe pentru elevii lui Gigi Mulţescu, Bawab a tratat superficial o scăriţă din 11 metri peste Dolha, şi aceasta s-a dus pe lângă buturile acestuia, iar Markovic a reluat cu capul pe lângă din cornerul executat magistral de Buzean.

Imediat după joc, cei doi tehnicieni au declarat la Digi sport următoarele cuvinte :

Gheorghe Mulţescu (antrenor Gaz Metan) : “Este o victorie importantă la debut în faţa unei echipe agresive, ambiţioase. Am meritat victoria, noi am fost cei care am jucat ofensiv, chiar şi în minutele de prelungire, sigur cu ratările şi greşelile pe care le-am făcut. Eric a avut o problemă la genunchi şi nu am riscat să se agraveze. În acest moment trebuie să ieşim din zona periculoasă şi să urcăm cât mai sus. Următorul joc este cu Steaua, îi felicit pentru jocul practicat cu Ajax şi rezultatul obţinut, iar pressing-ul pe care l-au făcut timp de 120 de minute ne-a pus în gardă şi ne va face mai atenţi la antrenamente unde vom pregăti meciul cum trebuie. Vom încerca să aplicăm o strategie care să ne ajute.”

Nae Manea (antrenor Gloria Bistriţa) : “Nu sunt nemulţumit de joc, mai ales de prima repriză în care am jucat cot la cot cu Gaz Metan. Valoarea şi experienţa Gazului şi-a spus cuvântul, sunt o echipă de prima jumătate a clasamentului. Am jucat cu foarte mulţi juniori şi alţi jucători care nu au ştiut până azi ce înseamnă prima Ligă. Asta e situaţia, mi-au plecat 14 jucători, şi nu e uşor să trecem de problema cu insolvenţa şi să scăpăm de retrogradare. Va fi greu să ne menţinem în Liga I, dar noi vom încerca şi ne vom duce pe orice stadion să jucăm fotbal şi să scoatem tot ce putem de la fiecare meci. Dintre băieţi, Antonache e un copil de viitor, eu o să îi dau şanse să joace, ca şi la alţii, dacă o să fie buni o să rămână, dacă nu aducem alţii. Am avut dorinţă şi am arătat lucruri frumoase.”

Gaz Metan : “Pleşca, Frăsinecu, Markovic, Buzean, Negru, Breeveld, Cojocnean (Zaharia 45’), Petre, Llulaku (Avram 77’), Bawab, Drăghici (Fl.Dan 58’).

Gloria Bistriţa : « Em.Dolha, Ţârcă, Iordache, Hilinca, Stroe (Jarda 45’), Feher, Enescu, Bucur (Md.Stancu 66’), Chiţu (Colţa 79’), Rzv.Radu, Antonache.

 

În următorul meci, târnăvenii vor întâlni pe Steaua Bucureşti, liderul campionatului. Meciul se va disputa în data de 4 martie cu începere de la ora 19, 30 şi va fi transmis în direct pe dolcesport.

 

 

 

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Ministrul Muncii: Contextul economic și social impun o măsură de majorare a salariului minim

Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate...
spot_img

Știri pe același subiect